Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

sâmbătă, 13 februarie 2010

SARCINA SAPTAMANA 42-FELICITARI !!!!

la 08:57 0 comentarii

Ati ajuns cu bine in ultima luna de sarcina, ducand pana la capat al treilea trimestru al acestei perioade. In realitate, foarte putine femei nasc la data la care este prevazut de catre medic, in mod normal exista o marja de eraore posibila de pana la 2 saptamani. O sarcina dusa pana in perioada dintre a 38-a si a 42-a saptamana se numeste o sarcina in termen iar copilul nascut in acest interval, se considera a fi normal. Sa nasti la 42 de saptamani este ceva normal. Abia dupa implinirea efectiva a celor 42 de spatamani se poate apela la metode artificiale de inducere a travaliului sau in caz exceptional la nastere prin cezariana.
Perioada medie de sarcina este de 40 de saptamani sau 280 de zile de la prima zi a ultimului ciclu menstrual normal, ceea ce inlesneste calculul acestei perioade.

SARCINA SAPTAMANA 41

la 08:55 0 comentarii
Ati intrat in a 41-a saptamana de sarcina si daca nu aveti bagajele pregatite pentru maternitate, este cayul sa o faceti. Probabil ca sunteti foarte nerabdatoare sa deveniti mamica, acum dupa 40 de saptamani de asteptare. Copilul este mare acum si incearca sa iasa afara, asa ca puteti intra oricand in travaliu si de aceea trebuie sa fiti pregatita si de asemenea trebuie sa va hotarati daca vreti ca si partenerul de viata sa va insoteasca in sala de nasteri (asta daca este posibil la maternitatea unde ati ales sa nasteti).
Va trebui sa impachetati destul de multe lucruri, inclusiv cadouri pentru copil dar trebuie sa va continuati si exercitiile si alimentatia sanatoasa bazata pe fructe proaspete, legume si alimente fara grasime. De asemenea trebuie sa va odihniti pentru a avea energie la nastere si pentru a va pastra sanatoasa. Trebuie sa tineti minte ca veti avea un copil sanatos numai daca si dumneavoastra ramaneti sanatoasa

SARCINA SAPTAMANA 40

la 08:52 0 comentarii
Aceasta este o saptamana de incheiere a sarcinii si de aceea asteptati cu nerabdare intalnirea cu micutul ce a crescut in ultimile noua luni in dumneavoastra. Este o perioada plina de provocari dar si de incantare. Vor aparea diverse modificari in ceea ce priveste corpul dumneavoastra si de asemenea veti dori sa faceti o serie de pregatiri. Totusi va trebui sa fiti mult mai atenta in aceasta perioada deoarece contractiile pot incepe oricand. Exista anumite tehnici si exercitiice pot fi aplicate in perioada travaliului pentru nastere, totusi unele dintre acestea s-au dovedit ineficiente in timp ce altele se pot dovedi periculoase, de aceea, atat dumneavoastra cat si partenerul dumneavoastra de viata trebuie sa va informati de la persoanele competente despre cele mai eficiente si mai sigure metode de nastere. Daca ai urmat un curs Lamaze de pregatirea nasterei ati invatat deja mare parte din tehnicile si metodele necesare in travaliu.

SARCINA SAPTAMANA 39

la 08:51 0 comentarii
Puteti sa incepeti sa va pregatiti pentru a va intampina micutul nou nascut deoarece, de acum incolo, puteti intra in travaliu in orice moment. Deasemnea, este bine sa fiti atenta la eventualele semen ce prevestesc inceperea travaliului. Copilul a ajuns sa ocupe aproape tot spatiul disponibil si acum este pregatit pentru a se naste si a functiona in mediul exterior uterului. De altfel in a 39 a saptamana sarcina se consider a fi dusa la termen iar copilul se poate naste fara probleme. De altfel, datorita lipsei de spatiu, micutul nu se va putea misca liber si va vrea sa iasa afara. Este bine sa va relaxati pentru ca oricum in cateva zile sarcina se va termina si va veti tine puiul in brate.

SARCINA SAPTAMANA 38

la 08:48 0 comentarii
Când o femeie însărcinată ajunge în cea de-a 38-a săptămână de sarcină apar anumite schimbări atât în ceea ce priveşte mama cât şi copilul. De altfel, copilul este acum pe deplin pregătit pentru naştere, cu capul aflat în poziţia potrivită, motiv pentru care, la viitoarea mămică, travaliul poate începe oricând. Aceasta poate fi chiar ultima săptămână de sarcină, însă copilul este în continuă creştere şi acum se sprijină pe oasele pelviene, fiind gata să se nască şi să ia pentru prima dată contact cu lumea înconjurătoare.

În aceste condiţii este bine să aveţi pregătite bagajele pentru spital, pentru că este posibil să trebuiască să plecaţi în grabă şi este mult mai indicat să aveţi toate cele necesare pregătite dinainte. În aceste clipe, mulţi taţi simt nevoia să ofere un dar soţiei în semn de apreciere şi de dragoste, încercând să facă de neuitat perioada naşterii.

SARCINA SAPTAMANA 37

la 08:45 0 comentarii
Deja au trecut cele 9 luni de sarcina iar copilul poate sa se nasca oricand, dar, totusi, mai aveti inca un interval de 2 sau 3 saptamani in care se poate produce nasterea. Chiar daca cele 9 luni s-au scurs, atat dumneavoastra cat si copilul luati inca in greutate si este posibil ca in acest moment sa va simtiti foarte obosita si chiar epuizata.
Probabil ca va ganditi ca micutul va veni pe lume in curand si va veti bucura de rezultatul celor noua luni de sarcina. Insa, acum sunteti inca "mare" si probabil ca aveti si dificultati in mers, cel mai probabil datorita pozitionarii copilului. Mai mult chiar, uterul a crescut enorm de mult si acum este de circa 1000 de ori mai mare decat inainte de sarcina.
Veti fi foarte surprinsa ca va veti recapata aproximativ aceleasi forme ca inainte de sarcina la numai cateva zile de la nastere. Totusi pana atunci va va fi de mare ajutor sa planificati si sa va organizati din timp. O mama trebuie sa decida in ceea ce priveste planificarea familiala, contraceptia, conceptia, sarcina, nasterea si ingrijirea copilului, in dialog direct cu partenerul ei de viata. Pentru ca daca totul este organizat corespunzator nu vor mai exista probleme in ultima clipa.

SARCINA SAPTAMANA 36

la 08:41 0 comentarii
In a 36-a saptamana sarcina a ajuns la capat iar copilul se poate naste oricand. Mai mult, daca socotiti sarcina din momentul conceptiei veti constata ca au trecut fix noua luni.Medicii folosesc alt sistem de calcul bazat pe data ultimului ciclu avut. Dupa 36 de saptamani copilul s-a miscat iar capul i se afla in partea inferioara si se sprijina pe oasele pelviene.
Este posibil ca deja sa simtiti ca timpul trece prea incet. Dar acum este momentul in care trebuie sa fiti foarte bine pregatita pentru nastere. Notati-va pe ceva sau retineti numarul de telefon al partenerului dumneavoastra de viata dar si numarul de telefon al spitalului sau clinicii unde vreti sa nasteti.

SARCINA SAPTAMANA 35

la 08:40 0 comentarii
Acum ati ajuns aproape de sfarsitul sarcinii si dupa a 36-a saptamana medicul care va are in evidenta sarcina va dori sa va vada ceva mai des, cel mai probabil o data pe saptamana. De asemenea medicul va va cere sa tineti o evidenta a miscarilor copilului, care, in mod normal trebuie sa fie cel putin 10 in doua ore. Totusi daca nu simtiti nici o miscare nu intrati in panica pentru ca in aceasta perioada
este destul de dificil sa simtiti toate miscarile copilului.
Totusi odata ce veti invata ritmul de somn al copilului dumneavoastra, va puteti petrece o perioada de timp in care stiti ca este treaz, numarandu-i miscarile. Daca nu simtiti minimum 10 miscari in doua ore sau daca apare o scadere a numarului de miscari pentru mai mult de 3-4 zile trebuie sa consultati de urgenta medicul care va are sub supraveghere.

SARCINA SAPTAMANA 34

la 08:38 0 comentarii
Cele mai multe femei au probleme cu respiratia in aceasta perioada datorita cresterii in dimensiuni a uterului care apasa pe cutia toracica si pe celelalte organe. Astfel, uterul apasa pe diafragma, impedicand plamanii sa se extinda la capacitatea maxima. Odata ce copilul se va pozitiona mai adanc in zona pelvica presiunea exercitata asupra plamanilor va scadea treptat. Pe timpul somnului, puteti sa va sprijiniti partea superioara a corpului cu perne pentru a scadea presiunea exercitata asupra plamanilor. Daca problemele de respiratie sunt prea mari sau daca aveti probleme asmatice este bine sa va contactati imediat medicul care va are sub supraveghere.
In general medicii incearca sa previna nasterea prematura, care apare inainte de a 34-a saptamana deoarece copii nascuti atat de prematur se pot confrunta cu anumite probleme de sanatate, destul de grave. Un stil de viata sanatos si vizitele regulate la medic sunt foarte folositoare in acest sens, medicul fiind capabil sa depisteze o eventuala nastere prematura. Pe de alta parte o nastere inainte de termen este destul de greu de evitat, mai ales daca simptomele mai sunt insotite si de sangerari vaginale sau daca se rupe apa.

SARCINA SAPTAMANA 33

la 08:35 0 comentarii
Acesta este inceputul ultimului trimestru de sarcina si in medie in fiecare saptamana veti mai adauga circa 500 de grame la propria greutate, din care aproximativ jumatate o reprezinta cresterea in greutate a copilului dumneavoastra. De fapt copilul va castiga in urmatoarele sapte saptamani undeva intre 1/3 si 1/2 din greutatea pe care o va avea la nastere, micutul acumuland acum greutatea necesara pentru a putea supravietui trecerii la mediul exterior. De altfel, depunerile de grasime il fac pe micul copil sa para grasut si mai sanatos.
Cum copilul se bazeaza direct pe nutrientii care vin prin alimentatia dumneavoastra, este esential sa respectati o alimentatie sanatoasa cel putin pana la sfarsitul sarcinii iar daca consumati mese mici, regulate, aveti grija sa va diversificati dieta si sa nu uitati sa introduceti in ea si legume si fructe, atat de necesare pentru o buna dezvoltare a copilului si a sistemului sau imunitar.

SARCINA SAPTAMANA 32

la 08:31 0 comentarii
Sunteti deja in a 8 a luna de sarcina si unele femei incep deja sa simta usoare contractii, ceea ce este normal pentru ca organismul face repetitii pentru momentul travaliului. Totusi puteti sa luati anumite masuri pentru a controla aceste contractii care dupa o vreme tind sa devina deranjante. Una dintre acestea este sa va schimbati ceva mai des pozitia in care stati, dar si-au dovedit eficienta si baile calde, precum si un regim alimentar adecvat cu mese mici si consum regulat de apa.
De acum puteti incepe sa discutati cu familia sau cu partenerul de viata despre ceea ce se va intampla atunci cand veti intra in travaliu, mai ales ca aceste discutii va pot pregati mental pentru ceea ce va urma.
Simptomele celui de-al treilea trimestru sunt inca persistente si pe masura ce uterul va creste odata cu dezvoltarea copilului veti incepe sa va simtiti mai putin confortabil in special datorita respiratiei ingreunate dar si datorita modului in care sarcina va afecteaza somnul, mersul sau statul pur si simplu.

SARCINA SAPTAMANA 31

la 08:29 0 comentarii
Aceasta este o sapatamana in care atat dumneavoastra cat si copilul dumneavoastra veti lua rapid in greutate. Plamanii si tractul digestiv sunt aproape mature acum iar copilul va fi capabil sa isi deschida si inchida ochii. Necesitatile de hranire ale copilului sunt deosebit de mari acum iar corpul dumneavoastra continua sa creasca. Pielea va incepe sa va straluceasca in timp ce va veti bucura de ultimile saptamani de sarcina. Desi acum ati luat in greutate destul de mult, daca va veti pastra regimul alimentar corect si dupa nastere kilogramele se vor da jos foarte repede, mai ales daca o sa va hraniti copilul la san. De asemenea acesta este momentul sa va cumparati niste haine largi si comode, specifice perioadei maternitatii.

Dezvoltarea copilului in saptamana 31 de sarcina

Copilul creste foarte repede acum continuand sa depuna straturi de grasime sub piele si sa acumuleze in greutate. Tot din a 31-a sapatamana plamanii micutului vor fi capabili sa functioneze independent, marindu-si volumul in mod corect singuri. Tot de acum plamanii fatului incep sa produca surfactanti pentru ca acestia sa nu cedeze in momentul in care se face trecerea la nastere din mediul matern in mediul exterior. Urechile de asemenea sunt dezvoltate atat la interior cat si la exterior iar copilul va poate auzi atat vocea dumneavoastra cat si pe cele ale celelor din jurul dumneavoastra, chiar dinainte de a se naste.
Culoarea pielii micutului este rozalie si nu rosie, de asemenea i s-au mai dezvoltat si unghiile motiv pentru care este posibil ca accidental copilul sa se zgarie cat este inca in burtica. In aceasta perioada oasele copilului se dezvolta simtitor, intarindu-se. De aceea micutul va avea nevoie de mult calciu.

SARCINA SAPTAMANA 30

la 08:27 0 comentarii
In a 30 a saptamana de sarcina va aflati la mijlocul trimestrului al treilea, sau altfel spus in a 8-a luna de sarcina. Deci mai aveti numai 9 sau 10 saptamani pana la marele eveniment: nasterea copilului. De aceea veti deveni ceva mai nelinistita si timpul va parea ca se scurge mult prea incet. Acum este momentul sa va linistiti si sa va relaxati. Alaturi de partenerul de viata discutati si planificati evenimentele ce urmeaza a se desfasura: travaliul, nasterea si ingrijirea nou-nascutului
, pentru aceasta un curs lamaze de pregatire a sarcinii v-ar fi de folos.
Incercati sa terminati orice proiect mai aveti in desfasurare pentru ca dupa ce copilul se va naste nu veti mai avea timp sa va ocupati de nimic in afara de el. In veti hrani, il veti schimba si asa mai departe. In ultima perioada ati luat destul de mult in greutate, si continuati sa luati , de aceea s-ar putea sa va simtiti inceata si neidemanatica., deci este foarte important sa va odihniti si sa va relaxati.

SARCINA SAPTAMANA 29

la 08:23 0 comentarii
sarcina la 29 de saptamani si gravidaIn aceasta perioada s-ar putea sa aveti de-a face cu probleme legate de indigestie datorita cresterii in greutate a uterului si de aceea va fi nevoie sa consumati alimente bogate in fibre specifice dietei unei femei gravide, inclusiv fructe, legume si cereale integrale.
De asemenea este recomandat sa beti multa apa pentru a evita constipatia dar si deshidratarea care poate duce la o nastere prematura. Puteti inca face exercitii, inclusiv plimbari sau innot
iar daca aveti o constipatie grava puteti cere medicului sa diminueze doza zilnica de fier pe care o primiti. De mentionat ca laxativele si uleiurile minerale sunt interzise in perioada sarcinii deoarece pot produce o nastere prematura. La Cursul Lamaze vei primi mai multe informatii referitor la ce e trebuie sa faci in saptamana 29 de sarcina.
Uneori medicul care va are sub supraveghere s-ar putea sa va ceara sa renuntati temporar la anumite activitati si va va cere s faceti anumite teste precum cele de presiune a sangelui, cel de glucoza, de urina, de pozitie a copilului sau cel de crestere si dezvoltare a fatului.

SARCINA SAPTAMANA 28

la 08:18 0 comentarii

Sunteti acum la mai putin de 3 luni de data nasterii. De acum controalele medicale vor deveni regulate iar daca veti fi depistata cu anticorpi Rh va va fi administrat un vaccin anti D care se va repeta in a 36-a saptamana. Daca v-ati inscris la un Curs Lamaze de pregatire a nasterii veti descoperi ce optiuni aveti pentru nastere, cum sa observati mai bine miscarile copilului dar si ce avantaje prezinta hranitul copilului la san versus hranitul cu biberonul.

S-ar putea sa credeti ca mai este mult pana la nastere, totusi este indicat sa faceti anumite pregatiri: ar fi cazul sa aveti camera copilului gata, sa ii fi cumparat deja hainutele dar si jucariile de care veti avea nevoie in curand. Acum este momentul sa faceti ultimile pregatiri, sa cumparati un landou, precum si ce va mai trebuie pentru copil avand in vedere ca inca aveti mobilitate si va puteti ocupa de aceste aspecte.

SARCINA SAPTAMANA 27

la 07:42 0 comentarii

Aceasta saptamana marcheaza inceputul celui de-al treilea trimestru de sarcina, ceea ce cu siguranta va va reaminti ca mult asteptatul moment al nasterii se apropie vertiginos. Daca nu v-ati inscris inca la un curs Lamaze de pregatirea nasterii, acum este timpul sa o faceti, cu atat mai mult cu cat il veti finaliza cu aproape o luna inainte de implinirea celor 9 luni, si astfel daca nasterea se va declansa mai inainte de termenul preconizat veti fi pregatita.
Lectiile de la un astfel de curs vor fi foarte utile pentru a va invata exercitii de respiratie si relaxare care vor fi benefice in special pentru momentul travaliului si al nasterii. De asemenea este bine sa va imbunantatiti dieta si sa evitati pe cat posibil sa consumati mancare nesanatoasa cum ar fi alimentele prajite sau cele foarte grele. Pe de alta parte va este recomandat consumul de fructe proaspete, legume si combinatii echilibrate de alimente bogate in proteine si calciu, mai ales pentru a evita complicatiile in perioada de refacere de dupa momentul nasterii.
Este posibil ca treburile casnice sa devina mult mai dificile sau mai obositoare asa ca nu ezitati sa cereti ajutor atunci cand aveti nevoie mai ales ca este bine sa evitati muncile riscante cum ar fi urcatul pe un scaun sau ridicatul unor greutati deoarece acest lucru va pune o presiune excesiva pe copil sau exista riscul sa cadeti.
Nu neglijati sa luati vitaminele si mineralele prescrise de medic chiar daca totul pare in regula cu dumneavoastra si cu copilul deoarece acum trebuie sa va fortificati sistemul imunitar.

SARCINA SAPTAMANA 26

la 07:39 0 comentarii

La 26 de saptamani, sarcina se afla in a doua jumatate a celui de-al doilea trimestru. De acum schimbarile la nivel fizic sunt imposibil de ascuns. Acum uterul a ajuns cu cativa centimetri deasupra buricului iar stomacul va fi vizibil umflat. De asemenea, viitoarea mamica va pute avea parte de contractiile de tip Braxton Hicks. Insa acest tip de contractii sunt normale pentru aceasta perioada si ele se asemana destul de mult cu crampele menstruale.
In general contractiile Braxton Hicks sunt nedureroase si pregatesc corpul pentru nastere si pentru durerile nasterii. Este posibil ca viitoarea mama sa nu fie tocmai in apele ei datorita cresterii in greutate, arsurilor, crampelor si intinderilor musculare. Daca simtiti ca durerea sau discomfortul sunt persistente sau neobisnuite, este bine sa consultati un medic imediat.

SARCINA SAPTAMANA 25

la 07:36 0 comentarii

Sunteti acum in al treilea trimestru de sarcina si uterul a ajuns acum la dimensiunea unei mingi de fotbal. Desi copilul nu pare sa fie atat de mare, continua sa ia in greutate si sa acumuleze grasime sub piele. Culoarea si textura parului asa cum arata ele acum, se pot modifica dupa nastere. Desi unii isi vor da cu parerea despre sexul copilului exista doar doua metode stiintifice pentru a determina daca aveti o fata
sau un baiat este vorba de ecografie si de amniocenteza. Acuratetea ecografiilor nu ajunge la 100% iar in ceea ce priveste amniocenteza, aceasta nu este recomandata decat daca apare o problema cu sarcina. In acest stadiu al sarcinii puteti sa va permiteti o manichiura sau o pedichiura, operatiune ce va va scapa de stres muschii bratelor si picioarelor, ajutandu-va sa va si relaxati in acelasi timp. Desi datorita cresterii in greutate v-ati mai pierdut din mobilitate, este bine sa va continuati programul de plimbari si exercitii fizice pentru a va pastra corpul flexibil odata cu evolutia sarcinii.

SARCINA SAPTAMANA 24

la 07:32 0 comentarii

Sunteti acum la sfarsitul celui de-al doilea trimestru de sarcina asa ca bucurati-va de aceasta perioada cat mai dureaza, deoarece cele trei luni care urmeaza nu vor insemna decat crestere in greutate ceea ce nu numai ca va va cauza discomfort dar va va face sa va si pierdeti o parte din mobilitate. Uterul continua sa creasca pentru a face loc copilului aflat in continua dezvoltare. De altfel, de acum incolo, fatul nici nu va mai avea asa de mult spatiu in uter cum avea. Datorita cresterii in greutate puteti sa aveti parte de dureri de spate, probleme cu vezica, oboseala si dureri de picioare, la care s-ar putea adauga si sangerari nazale. Acesta este un moment propice pentru a incepe sa va interesati de un curs prenatal localizat undeva in zona dumneavoastra. Acest tip de cursuri ofera informatii despre cum sa faceti fata problemelor si dificultatilor din timpul sarcinii dar si despre cum sa va relaxati si sa inlaturati stres-ul pentru a va face perioada sarcinii una mai usoara.

SARCINA SAPTAMANA 23

la 07:29 0 comentarii

Deja ati ajuns in a doua parte a celui de-al doilea trimestru. Pentru moment va aflati intr-o perioada de acalmie a sarcinii in care simptomele initiale au trecut si nu mai aveti parte nici de stari de voma si nici de greturi. Acum incepeti sa cresteti constant in greutate si burtica incepe sa creasca simtitor, copilul luand si el in greutate.

Viitoarea mamica trebuie sa mearga regula la controalele ante natale. Astfel se poate observa evolutia copilului de-a lungul sarcinii dar si starea de sanatate a mamei. Multe complicatii pot fi astfel evitate prin tratamente timpurii.
De mare ajutor sunt si cursurile ante natale, deoarece viitoarea mamica ajunge sa cunoasca alte viitoare mame si sa imparta pareri si informatii.
Viitoarea mama trebuie sa umeze o dieta echilibrata pentru a asigura buna dezvoltare a copilului. Un regim de exercitii regulate cu plimbari zilnice si antrenamente usoare vor fi de asemenea de mare ajutor. Mama mai trebuie sa ia si suplimente de fier si calciu pentru a asigura sanatatea dintilor si oaselor copilului

SARCINA SAPTAMANA 22

la 07:27 0 comentarii

In a 22 a saptamana de sarcina va simtiti relativ confortabil si va aflati aproximativ la jumatatea sarcinii. A inceput sa va placa ideea de a fi insarcinata si va faceti planuri de viitor legate de nastere si cresterea copilului. Deja ati inceput sa luati in greutate si ati trecut de starile initiale de greata si rau de dimineata. La 22 saptamani copilul creste in ritm constant si veti incepe sa simtiti miscarile copilului.

O viitoare mama trebuie sa isi ia anumite masuri de siguranta pe perioada sarcinii. In primul rand, trebuie evitat fumatul si bautura pe toata perioada sarcinii.Copilul se dezvolta intr-un ritm foarte rapid pe perioada primului trimestru de sarcina. Aceasta perioada este cruciala pentru buna evolutie a sarcinii si a copilului. De aceea mama trebuie sa fie atenta. O femeie trebuie sa se pregateasca atat fizic cat si psihic pentru sarcina si trebuie sa adopte un stil de viata sanatos. Exista multe schimbari fizice si emotionale care au loc in corpul unei femei pe perioada sarcinii. Ea trebuie sa aiba grija de aceste probleme sfatuindu-se cu familia, prietenii si expertii medicali. O dieta echilibrata, un regim bun de exercitii si o atitudine optimista o va ajuta pe viitoarea mama sa isi mentina o stare pozitiva pe tot parcursul sarcinii ce va asigura si sanatatea copilului ce urmeaza a se naste.

SARCINA SAPTAMANA 21

la 07:25 0 comentarii
In a 21 a saptamana de sarcina sunteti mult mai relaxata, mai ales ca ati ajuns la jumatatea sarcinii iar copilul evolueaza fara probleme. Sarcina devine mai usoara pe masura ce corpul s-a adaptat la dificultatile la care a fost supus pana acum de-a lungul sarcinii si se pregateste pentru problemele pe care le are de infruntat de acum incolo, terminand cu nasterea.

Cu acordul medicului puteti efectua anumite exercitii usoare precum ar fi gimnastica prenatala, plimbarile sau innotul lejer. Exercitiile usoare sunt de ajutor in reducerea unor probleme cum ar fi varicele si durerile de spate. Daca corpul si spiritul sunt sanatoase se poate evita depresia post natala. Simptomele depresiei post natale se caracterizeaza prin oboseala, iritabilitate, incapacitatea de a face fata copilului nou nascut si in anumite cazuri se poate ajunge chiar si la sinucidere. Insa aceste simptome pot fi drastic reduse daca viitoarele mamici au grija de sanatatea lor fizica si mentala dar si daca femeile au parte de sprijinul familiei si al prietenilor pe toata perioada sarcinii.

SARCINA SAPTAMANA 20

la 07:22 0 comentarii

Săptămâna 20 reprezintă atât mijlocul celui de-al doilea trimestru dar şi mijlocul sarcinii. Această este o perioadă deosebit de uşoară pentru femeia însărcinată care acum nu suferă de aproape nici o afecţiune specifică sarcinii. Perioada este bună şi pentru eventuale planuri de călătorie dar trebuie în continuare avut grijă de regimul alimentar. Nu se recomandă consumul de alimente din surse nesigure deoarece o infecţie în acest stadiu al sarcinii, indiferent de genul ei poate fi foarte dăunătoare atât pentru copil cât şi pentru dumneavoastră.
A sosit momentul să vă faceţi o planificare a sarcinii în care să va ganditi la detalii despre modul în care doriţi să naşteţi indiferent dacă este vorba de o naştere normală sau de una cu probleme. O asemenea planificare vă sporeşte încrederea de sine şi vă ajută să reacţionaţi mai bine într-o situaţie de urgenţă. Puteţi începe să faceţi exerciţii de respiraţie, foarte bune pentru relaxare, masaje şi gimnastica, aceasta din urmă sub supraveghere.
Dacă până acum nu v-aţi ocupat de această problemă este momentul să faceţi testele specifice sarcinii necesare pentru a detecta eventualele probleme ale sarcinii

SARCINA SAPTAMANA 19

la 07:21 0 comentarii
Cea de-a 19 a saptamana apartine tot celui de-al doilea trimestru, In aceasta etapa a sarcinii se petrec cateva schimbari importante cu corpul mamei, totuti schimbarile pe care le sufera copilul sunt mult mai numeroase si mai specifice. Mama este mult mai relaxata, mai ales ca acum a ajuns la jumatatea sarcinii si deja s-a adaptat la schimbarile care au avut sau sunt pe cale sa aiba loc in corpul ei pe parcursul diferitelor etape ale sarcinii.
Pot aparea probleme legate de piele, de tensiunea arteriala sau de nivelul de fier din corp. Dar totul este in regula atata timp cat se respecta o dieta sanatoasa si indicatiile medicului in a carui observatie este sarcina. Pentru problemele de piele femeia poate sa consulte medicul de familie sau poate sa urmeze niste indicatii simple, deoarece acestea nu sunt probleme esentiale.
Copilul a crescut deja destul de mult si viitoarea mama poate sa il simta destul de bine acum datorita loviturilor sale. Si chiar daca femeia nu simte inca miscarile copilului nu sunt motive de ingrijorare, desi mamicile ingrijorate pot oricand sa faca o ecografie, de siguranta

SARCINA SAPTAMANA 18

la 07:17 0 comentarii

Aceasta este o saptamana in care este foarte posibil ca apetitul sa va creasca considerabil iar talia dumneavoastra nu va mai pacali pe nimeni, pentru toti este clar ca sunteti insarcinata. Incercati sa mancati numai mancare sanatoasa si tineti cont ca tot ceea ce mancati sau beti ajunge si la copil. Mai mult, acesta nu este un moment oportun sa va ganditi la dieta sau la slabit. Cel mult puteti evita consumul de mancare grea sau prajeala care oricum nu este benefica nici pentru copil. In plus, alimentatia nesanatoasa poate fi inlocuita cu o dieta bazata pe fructe si legume, combinate cu exercitii fizice usoare si plimbari lejere. Incercati sa evitati sa stati pe spate in ultimele doua trimestre ale sarcinii, deoarece uterul va sta pe vena cava inferioara care asigura circulatia sangelui de la inima in partea inferioara a corpului dumneavoastra. Este mai bine ca atunci cand stati intinsa sa stati ori pe stanga ori pe dreapta, deoarece aceasta pozitie va imbunatateste circulatia sangelui si previne comprimarea venei mai sus mentionate. In aceasta saptamana, sistemul cardio vascular trece prin anumite schimbari iar tensiunea arteriala s-ar putea sa fie sub cea normala. Ca urmare, daca va veti ridica din pat prea repede va veti simti ametita. Daca nu ati facut inca, o ecografie, acum ar fi momentul potrivit deoarece astfel puteti afla cat de bine este dezvoltat copilul, daca are probleme sau puteti afla ca nu aveti un singur copil. Chiar daca sunteti o viitoare mamica, care lucreaza, este obligatoriu sa va luati pauze de odihna si eventual sa trageti cate un mic pui de somn din cand in cand pentru a va relaxa si a alunga stress-ul.

SARCINA SAPTAMANA 17

la 07:14 0 comentarii

Aceasta este o perioada buna a sarcinii deoarece corpul s-a acomodat cu schimbarile continue care au loc. Insa acesta este si momentul cand puteti sa va confruntati cu iritatii sau alergii cauzate fie de o schimbare de dieta fie de un anume tratament medical. De aceea este bine sa va consultati medicul care va urmareste evolutia sarcinii inainte de a incepe orice fel de tratament medical. De acum incolo devine din ce in ce ma probabil
sa incepeti sa simtiti miscarile copilului.
Este bine sa va schimbati pozitia cand stati in picioare dar si cand sunteti culcata in pat pentru a evita discomfortul si crampele. Este posibil sa va simtiti ametita sau chiar sa aveti stari de lesin mai ales daca sunteti predispusa la caderi de tensiune si in acest caz trebuie sa va asezati si sa va ridicati picioarele sprijinindu-le pe o perna. Consumul, intre mese, de gustari sanatoase cum ar fi fructele uscate sau sucurile naturale s-ar putea sa va ajute.

SARCINA SAPTAMANA 16

la 07:09 0 comentarii

Unul dintre cele mai extraordinare momente ale sarcinii, este acela in care simtiti copilul miscandu-se. Acest lucru se intampla la cele mai multe femei intre cea de-a 16 a si cea de-a 20 a saptamana. Miscarea copilului este resimtita de mama ca o agitatie usoara in stomac. Unele femei este posibil sa nu simta nici un fel de miscare din partea copilului inca,insa acesta nu este un motiv major de ingrijorare.
In acest moment al sarcinii este posibil sa fie nevoie sa faceti un test prenatal pentru a depista eventualele probleme ale copilului. Amniocenteza este un test recomandat pentru femeile peste 35 de ani, mai ales pentru cele cu un istoric de probleme la nastere, dar lamaze nu recomanda acest test mai alesa datorita riscurilor pe care le presupune. Acest test pune in lumina eventuale defecte cromozomiale care ar putea exista. In acest punct al sarcinii, infectiile minore sau racelile usoare sunt des intalnite deoarece sistemul imunitar al mamei este ceva mai slabit pe perioada sarcinii. Desi aceste afectiuni minore nu sunt o cauza de ingrijorare, insa altele mai grave, cum ar fi varicela sau rubeola pot afecta sarcina si dezvoltarea sanatoasa a copilului, totusi aici avand o mare importanta si momentul din sarcina cand ele apar.

SARCINA SAPTAMANA 15

la 07:07 0 comentarii

Al doilea trimestru de sarcina este o perioada relativ placuta. Greturile matinale si starile de oboseala au disparut aproape complet. Durerile si neplacerile ultimului trimestru nu au venit inca iar corpul dumneavoastra se afla in crestere, suficient de mult incat toti sa realizeze ca sunteti insarcinata. Dar ritmul in care "cresteti" dumneavoastra nici nu se poate compara cu ritmul in care creste copilul in conditiile in care organele lui interne sunt deja pe deplin constituite. Totusi anumite organe, precum inima si rinichii continua sa se dezvolte chiar mai mult. Probabil ca pana acum ati acumulat cateva kilograme bune in plus, dar acest lucru difera de la o femeie la alta. Nivelurile crescute de estrogen pot cauza inflamarea mucoasei nazale, asa ca nasul infundat este o afectiune destul de des intalnita in acest stadiu.. Sarcina va afecteaza si sistemul imunitar care devine vulnerabil chiar si la raceli sau gripe si este recomandat sa pastrati distanta de substante iritante ca cele continute in tigari sau aerosoli. Iar pentru un efect calmant puteti folosi un umidificator sau un vaporizator si este indicat sa beti si multe lichide.

SARCINA SAPTAMANA 14

la 07:06 0 comentarii
Aceasta este o perioada de relaxare si odihna avand in vedere ca, trupul dumneavoastra s-a adaptat la schimbarile interne ce au loc in el. Talia dumneavoastra creste odata ce uterul incepe sa urce iar stomacul iese in afara din ce in ce mai mult. Copilul este deja dezvoltat si are toate organele la locul lor iar placenta functioneaza normal. Copilul va incepe sa creasca din ce in ce mai mare, totusi, daca nu veti merge din cand in cand la o ecografie nu va veti da seama de schimbarile ce au loc. Totusi nu trebuie sa exagerati nici cu prea multe ecografii in afara de cazul in care este vorba de o sarcina cu probleme. Daca nu ati simtit copilul miscandu-se nu trebuie sa va ingrijorati pentru ca fatul este inca destul de mic in dimensiuni iar miscarile pe care le face in uter nu vor putea fi simtite pana cand nu va creste mai mare.
Acum, cresterea copilului in interior si dezvoltarea corpului la exterior au un ritm apropiat iar dumneavoastra trebuie sa continuati sa duceti un stil de viata sanatos si sa va pastrati o alimentatie sanatoasa in asteptarea nasterii.

SARCINA SAPTAMANA 13

la 07:04 0 comentarii
In sfarsit ati intrat in prima saptamana a celui de-al doilea trimestru de sarcina. Este un moment de sarbatoare pentru cele mai multe femei deoarece aceasta trecere marcheaza si o scadere radicala a sanselor unei pierderi de sarcina. Odata cu cresterea sanselor de a avea un copil sanatos si o sarcina normala, veti observa si faptul ca va simtiti mai bine, senzatiile de greata si epuizare pe care le-ati experimentat pana acum disparand. De asemenea, din punct de vedere fizic va veti simti mai activa desi ati crescut in dimensiuni.
Copilul se dezvolta acum mai incet odata cu formarea tuturor organelor. Totusi dimensiunile fatului sunt mici asa ca pentru moment are spatiu suficient pentru a creste. Un alt semn al faptului ca intrati intr-o noua perioada este si faptul ca a inceput sa va creasca apetitul, copilul absorbind toti nutrientii si hrana direct de la mama.

SARCINA SAPTAMANA 12

la 07:03 0 comentarii
Fatul preocupat de miscare, el se misca de colo colo si loveste peretii uterului, miscari care atat de fluide par un balet in apa.
In aceasta perioada se face separarea degetelor de la maini si de la picioare. Miscari simple sunt acum exersate: inchisul si deschisul guri, inghititul lichidului amniotic, pe care il elimina apoi ca urina.
Lichidul amniotic este permanent curatat o data la 24 de ore. Primul trimestru este aproape gata.
Etapa critica a dezvoltarii fatului se va termina in urmatoarele doua saptamani iar simptomele sarcinii vor deveni din ce in ce mai blande.

SARCINA SAPTAMANA 11

la 06:59 0 comentarii

A 11-a saptamana de sarcina reprezinta aproximativ sfarsitul primului trimestru de sarcina, moment in care greutatea dumneavoastra incepe sa creasca in timp ce greturile matinale dispar treptat. Cele mai multe femei incep sa se simta mai bine in aceasta perioada si chiar se gandesc la mici planuri de calatorie pentru a uita de neplacerile din primele luni de sarcina, fara a se gandila faptul ca odata ce sarcina va progresa ele vor fi obligate sa ramana mai mult pe langa casa. In primele luni de sarcina nu ati luat mult in greutate, ceea ce este absolut normal si nu trebuie sa va faceti griji. Cel mai bun moment pentru o calatorie este in al doilea trimestru de sarcina deoarece ati trecut de perioada greturilor matinale si nu ati ajuns inca in al treilea trimestru de sarcina cand va aparea oboseala. Din acest moment stomacul incepe sa creasca pe masura ce uterul creste, umpland pelvisul. Daca pana acum nu ati constat o crestere in greutate, de acum incolo lucrurile se vor schimba si veti incepe incetul cu incetul sa cresteti in greutate. In ceea ce il priveste pe partenerul dumneavoastra el nu are cum sa simta toate aceste schimbari si de aceea este bine sa ii impartasiti si lui ceea ce simtiti dar sa il implicati si in responsabilitatile legate de sarcina cum ar fi vizitele la medic.

SARCINA SAPTAMANA 10

la 06:56 0 comentarii

A zecea saptamana de sarcina echivaleaza cu incheierea primului trimestru de sarcina. De acum sarcina a fost confirmata in cel mai sigur mod posibil. In ultimile doua luni si jumatate, viitoarea mama a "pierdut" deja doua cicluri menstruale si e pe punctul de a-l "pierde" si pe al treilea. Imediat ce sarcina a fost descoperita si confirmata este esential ca mamica sa inceapa sa aiba mai multa grija cu atat mai mult cu cat primul trimestru de sarcina este crucial in dezvoltarea copilului. Fatul se dezvolta intr-un ritm foarte rapid iar viitoarea mama trebuie sa fie foarte atenta in aceasta perioada.
Desi probabil ca pana acum viitoarea mama s-a ocupat indeosebi de sarcina si nastere, ea trebuie sa ia in considerare si alte aspecte deosebit de importante precum situatia locului de munca, cariera profesionala in ansamblu sau o eventuala persoana care sa aiba grija de copil pentru o parte din zi, etc.

SARCINA SAPTAMANA 9

la 06:54 0 comentarii
In a noua saptamana de sarcina copilul a trecut deja de la stadiul de embrion la cel de fetus care masoara intre 13 si 17 mm si cantareste circa un gram. Daca este vorba de o sarcina multipla, atunci copii vor fi cam de aceeasi dimensiune si vor avea cam aceeasi greutate fiecare, ca si in cazul sarcinii unice. In saptamana a noua dezvoltarea copilului este rapida, acesta incepand sa arate ca un adult in miniatura.
Cele mai multe femei in saptamana 9 de sarcina au parte de arsuri si indigestii deoarece corpul lor este inca in procesul de adaptare la schimbarile de nivel hormonal. De acum incolo veti incepeti sa acumulati kilograme in plus iar daca veti avea pierderi de greutate datorate greturilor matinale este indicat sa va consultati medicul. Puteti avea parte de arsuri ale inimii, schimbari de stare si senzatii de balonare. Schimbarile la nivel hormonal va fac sa va simtiti mai obosita si va pot provoca probleme cu somnul. Puteti sa creati o atmosfera placuta si relaxata in casa si sa incercati noi pozitii in care sa dormiti. Incercati sa evitati sa dormiti pe spate sau pe stomac deoarece puteti avea probleme cu respiratia, circulatia si digestia. Dormitul pe o parte este cea mai buna optiune, mai ales pe partea stanga deoarece asta va creste cantitatea de sange si nutrienti care va ajuge la placenta si la copil. De asemenea pentru suport, puteti pune o perna sub sau intre picioare .

SARCINA SAPTAMANA 8

la 06:53 0 comentarii
Se implinesc doua luni de sarcina si deja va aflati in a doua jumatate a primului trimestru de graviditate. Este momentul in care vor putea fi observate schimbari subtile in aspectul dumneavoastra exterior. Schimbarile interne pe de alta parte s-au petrecut intr-un ritm foarte rapid iar copilul se afla la sfarsitul stadiului sau de embrion si la inceputul celui de fat. De aici incolo vor scadea simtitor si sansele de pierdere a sarcinii.
Tot in aceasta perioada trebuie sa incepeti sa completati toate actele necesare cerute de stat pentru a va inregistra copilul si pentru a vi se putea elibera un certificat de nastere dupa cele noua luni. Marimea uterului a ajuns acum la dimensiunile unui grapefrut si este posibil ca deja sa fi inceput cresterea in diametru a taliei desi schimbarile sunt inca graduale si lente. Puteti avea parte de indigestie, arsuri cauzate de aciditate si o senzatie de balonare datorate retentiei de apa. Este indicat sa purtati haine largi si incaltari confortabile pentru a evita sa va impiedicati si sa cadeti. Trebuie sa tineti minte sa consumati mese mici si dese pentru a evita aciditatea care poate accentua greturile matinale.
In a opta saptamana unele femei pot avea parte de cele mai rele simptome de greasa de pana acum, iar daca mai sunt corelate si cu schimbarile externe ale organismului, acetea vor putea deveni extrem de incomfortabile si greu de suportat. Singura solutie este respectarea unui regim alimentar bun combinat un stil de viata sanatos pot ajuta la reducerea greturilor si a starilor de voma desi la cele mai multe femei acestea nu pot fi eliminate complet.

SARCINA SAPTAMANA 7

la 06:51 1 comentarii
In cea de-a saptea saptamana, desi sunteti la jumatatea primului semestru de sarcina, inca nu au aparut modificari majore in ceea ce priveste aspectul exterior al corpului dumneavoastra. La acest nivel, dimensiunile copilului nedepasindu-le inca pe cele ale unui bob de mazare.
Pe de alta parte schimbarile interne care au loc cu fetusul sunt din ce in ce mai mari si mai multe si este momentul sa deveniti mai atenta cu
dieta si exercitiile dumneavoastra zilnice, deoarece nu mai trebuie sa ridicati greutati care ar putea cauza traume interne. Daca urmati orice tip de medicatie, administrarea acesteia nu trebuie sa depaseasca 48 de ore fara acordul medicului care va tine in observatie.
Exista teste care inca de pe acum pot sa va spuna daca aveti baiat sau fata, totusi acest gen de procedura este ilegala, mai ales daca inca va mai ganditi daca sa pastrati sarcina sau nu in functie de sexul copilului. Daca pana in acest moment nu v-ati inscris in lista de pacienti a unui obstetrician care sa va monitorizeze evolutia sarcinii este mai mult decat indicat sa va grabiti. Iar daca nu stiti la care medic sa va incrieti, un punct de reper poate sa il reprezinte atat reputatia cat si localizarea cabinetului sau. Este important sa aveti o relatie foarte buna cu medicul dumneavoastra pentru ca acest lucru va face mult mai linistita perioada sarcinii. Si nu in ultimul rand a sosit momentul sa va pregatiti niste haine mai largi pentru saptamanile ce urmeaza.

SARCINA SAPTAMANA 6

la 06:45 0 comentarii

Sase saptamani de sarcina inseamna aproape o luna si jumatate de sarcina. La cele sase saptamani de la concepere exista deja schimbari vizibile atat la copil cat si la mama. Viitoarea mama are deja confirmarea sarcinii fara nici o urma de indoiala si deja in cele cinci saptamani ce s-au scurs a inceput sa aiba grija si sa isi ia precautii in legatura cu tot ceea ce este legat de sarcina.
A fi mama este cel mai fericit moment in viata unei femei. Este grozav sa fii mama. Evident ca o sarcina poate fi planificata sau pur si simplu neasteptata. Iar unele femei pot avea unele probleme legate de conceptie sau pot avea vreo problema de natura medicala ori genetica. Acestea trebuie sa consulte un medic inainte de a incerca sa ramana gravide. Iar daca sarcina a intervenit deja in mod neasteptat atunci ea trebuie confirmata cu ajutorul testelor speciale si apoi trebuie decis daca se merge mai departe.

SARCINA SAPTAMANA 5

la 06:42 0 comentarii
Cinci saptamani de sarcina inseamna putin mai mult din totalul perioadei de noua luni de graviditate. Totusi, orice femeie care vrea sa isi intemeieze o familie sau pur si simplu sa aiba un copil trebuie sa tina seama de anumite masuri de precautie esentiale pentru a avea o sarcina fara probleme si un copil sanatos. A fi mama este o experienta minunata pentru orice femeie, dar nu poate fi apreciata cu adevarat decit daca viitoarea
mama, chiar inainte de conceptie trece la un stil de viata cat mai sanatos.
Primul trimestru al sarcinii este esential din punct de vedere al dezvoltarii copilului mai ales datorita faptului ca acum fatul se afla in cea mai importanta perioada a dezvoltarii lui, motiv pentru care femeia trebuie sa aiba foarte multa grija. De aceea este recomandat ca viitoarea mama sa evite bauturile alcoolice, drogurile, medicamentele si fumatul atat in perioada conceptiei cat si in primul trimestru de sarcina.

SARCINA SAPTAMANA 4

la 06:40 0 comentarii
In a patra saptamana de sarcina puteti afla cu siguranta daca sunteti sau nu insarcinata. Acum se implineste exact o luna de graviditate. Iar daca in aceasta perioada nu mai aveti ciclu menstrual atunci puteti fi destul de sigura ca sunteti insarcinata, insa cea mai sigura cale este sa apelati la un test de sarcina, indiferent daca aveti menstruatie sau nu. Acesta putand fi dublat mai tarziu de un al doilea test de confirmare. Insa este
esential sa va cunoasteti perioada de ovulatie, in caz contrar existand riscul unui rezultat fals negativ. Femeile trebuie sa adopte anumite masuri de precautie pe parcursul sarcinii. Este indicat sa se evite bauturile alcoolice, fumatul si consumul anumitor medicamente si a tuturor drogurilor. Femeile care doresc sa ramana insarcinate trebuie sa aleaga un stil de viata cat mai sanatos, cu o buna dieta, exercitii regulate si odihna adecvata cu un somn linistit. Mai mult chiar, somnul linistit este esential pentru conceperea si buna dezvoltare si hranire a mamei ca si a copilului.

SARCINA SAPTAMANA 3

la 06:36 0 comentarii

In cea de-a treia saptamana de sarcina sunteti inca nesigura despre sarcina dumneavoastra si este momentul sa primiti o confirmare mergand la un ginecolog. Odata ce aveti o confirmare a sarcinii, urmatorul pas este sa va alegeti un obstetrician cu care veti tine legatura pe tot parcursul celor noua luni. Odata ce ati fixat o intalnire cu medicul specialist, este bine sa va faceti o lista cu toate intrebarile pe care vreti sa i le puneti pentru ca atunci cand veti fi fata in fata mai mult ca sigur ca veti uita ceva. La acest moment, veti fi curioasa in special in legatura cu lucrurile pe care trebuie sa le faceti pentru a avea o sarcina normala. Este posibil ca doctorul sa va solicite sa faceti anumite analize ale sangelui sau sa va recomande o tableta de fier, o pastila de acid folic si eventual o alta tableta pentru a preveni aciditatea si greata, doua simptome frecvent intalnite in sarcina. De asemenea medicul va va sfatui sa renuntati la orice fel de medicatie luati pana acum. Dupa ce obstetricianul va confirma faptul ca sunteti insarcinata, unitatea sanitara de care apartineti va va lua in evidenta si de fiecare data cand veti veni la consult va trebui sa aduceti fisa pe care ati primit-o de la unitatea sanitara. Aceasta fisa va contine detalii importante cum ar fi greutatea dumneavostra la inceputul sarcinii, medicamentele, vitaminele, sau suplimentele nutritive recomandate de doctor si de asemenea detalii despre orice problema de sanatate pe care o veti avea pe tot parcursul sarcinii si care va trebui monitorizata.

SARCINA SAPTAMANA 2

la 06:32 0 comentarii
n aceasta saptamana de sarcina ovarul tau va elibera un ovul, care este pregatit pentru "magica" intalnire cu un spermatozoid al partenerului tau, si daca intalnirea are loc in conditii optime ai toate sansele sa ramai insarcinata. Aceasta este perioada cand viata poate sa "incolteasca" in pantecele tau.

Dezvoltarea Copilului in saptamana a doua de sarcina

Daca luati in considerare aceasta perioada ca fiind a doua saptamana de sarcina atunci sa stiti ca exista urmatoarele modificari in dezvoltarea embrionului. Acesta are acum 150 de celule care se vor organiza in trei straturi, fiecare dintre acestea urmand sa se dezvolte in mod distinct. Din stratul interior numit endoderm sau endoblast se vor dezvolta sistemul digestiv si tractul respirator care si unele glande si organe cum ar fi pancreasul, ficatul, timusul si tiroida.

SARCINA SAPTAMANA 1

la 06:28 0 comentarii

Datorita faptului ca momentul fecundarii ovulului de catre spermatozoid nu se poate determina cu exactitate, durata sarcinii se calculeaza in functie de prima zi a ultimei menstruatii, din aceasta zi incepe numararea celor 280 de zile (40 de saptamani) pana cand va sosi momentul. Prima saptamana de sarcina ramane de obicei necunoscuta deoarece majoritatea femeilor presupun ca exista o intarziere a ciclului menstrual, fenomen des intalnit mai ales daca nu este vorba de o sarcina programata.

Acte necesare pentru casatorie

la 06:23 0 comentarii

  1. Actele de identitate, in original si copie
  2. Certificatele de nastere, in original si copie
  3. Certificat medical prenuptial, valabil 24 de ore, datat cu 14-10 zile inainte de cununie. Atentie: fiecare oficiu al starii civile cere un anumit tip de analize.
  4. Declaratie de casatorie (se completeaza la oficiul starii civile de catre dactilografa)
  5. Hotarare judecatoreasca definitiva de divort sau act de deces al sotului/sotiei anterior/anterioare (daca este cazul)
  6. Timbre fiscale

OUG privind protectia maternitatii la locurile de munca

la 06:16 0 comentarii
ORDONANTA DE URGENTA nr. 96 din 20 octombrie 2003
privind protectia maternitatii la locurile de munca

Textul actului publicat în M.Of. nr. 750/27 oct. 2003
În temeiul art. 144 alin. (4) din Constitutie,
Guvernul României adopta prezenta ordonanta de urgenta.
Art. 1. - Prezenta ordonanta de urgenta reglementeaza masuri de protectie sociala pentru:
  1. salariate gravide si mame, lauze sau care alapteaza, de cetatenie româna ori a unui stat membru al Uniunii Europene si din Spatiul Economic European, care au raporturi de munca sau raporturi de serviciu cu un angajator;
  2. cetateni ai altor state si apatrizi, care au, conform legii, domiciliul sau resedinta în România, daca fac parte din categoriile de salariate prevazute la lit. a).
Art. 2. - În sensul prevederilor prezentei ordonante de urgenta, termenii si expresiile de mai jos sunt definite dupa cum urmeaza:
  1. protectia maternitatii este protectia sanatatii si/sau securitatii salariatelor gravide si/sau mame la locurile lor de munca;
  2. locul de munca este zona delimiata în spatiu, în functie de specificul muncii, înzestrata cu mijloacele si cu materialele necesare muncii, în vederea realizarii unei operatii, lucrari sau pentru îndeplinirea unei activitati de catre unul ori mai multi executanti, cu pregatirea si îndemânarea lor, în conditii tehnice, organizatorice si de protectie a muncii corespunzatoare, din care se obtine un venit în baza unui raport de munca ori de serviciu cu un angajator;
  3. salariata gravida este femeia care anunta în scris angajatorul asupra starii sale fiziologice de graviditate si anexeaza un document medical eliberat de medicul de familie sau de medicul specialist care sa îi ateste aceasta stare;

Laptele praf ; Legea 321/2001

la 06:11 0 comentarii
Obtinerea laptelui praf gratuit
In baza legii 321/2001, se acordă gratuit lapte praf, formula pentru sugari, copiilor cu varste cuprinse intre 0-12 luni care nu beneficiaza de lapte matern. Distribuirea laptelui praf este realizata prin consiliile locale ale municipiilor, oraselor si comunelor, respectiv consiliile locale ale sectoarelor municipiului Bucuresti.ConditiiInscrierea copilului pe listele unui medic de familie. Daca parintii nu sunt platitori de CAS, asistenta medicala a copilului pana la 2 ani este gratuita, deci si in aceasta situatie copiii pot fi inscrisi pe listele unui medic de familie.
Cum se procedeaza?Medicii de familie trimit directiilor judetene de sanatate publica, respectiv a municipiului Bucureşti, lista cuprinzand copiii cu varste de pană la 12 luni care nu beneficiaza de lapte matern si pe care ii au in evidenta. Eliberarea laptelui praf este un atribut al primarilor, unitatilor administrativ-teritoriale in a caror raza se afla cabinetele medicale individuale ale medicilor de familie, care au in evidente copiii cu

Declararea si inregistrarea nasterii

la 06:07 0 comentarii
Inregistrarea nasterii Se face la Oficiul Starii Civile, la Biroul de Inregistrarea Nasterilor din sectorul/localitatea in care se afla maternitatea unde s-a nascut copilul. Inregistratrea se face pe baza declaratiei verbale, cu prezentarea urmatoarelor documente:
  • Certificatul medical constatator al nasterii intocmit pe formular tip, avand un numar de inregistrare, data certa, sigiliul unitatii sanitare, semnatura si parafa medicului
  • Actul de identitate al mamei
  • Certificatul de nastere al mamei - daca este divortata sau necasatorita
  • Certificat de casatorie
  • Declaratia de stabilire a numelui copilului in cazul in care parintii au nume de familie diferite
  • Actul de identitate (buletin, carte de identitate, pasaport, etc.) al declarantului nasterii in situatia in care parintii copilului nu sunt casatoriti
  • Certificatul de casatorie al parintilor
Termenele de declarare a nasterii Copilul trebuie declarat in termen de:
  • 15 zile de la nastere, daca copilul se naste viu si este in viata.
  • 3 zile de la nastere, daca copilul s-a nascut mort.
  • 24 ore de la deces, daca copilul s-a nascut viu dar a murit in primele 15 zile.
Daca declararea nasterii se face la mai mult de 1 an, pentru a se efectua inregistrarea este necesara o sentinta judecatoreasca.

Daca nasterea nu este declarata in termenele prevazute de lege persoanele care aveau obligatia sa faca declaratia sunt sanctionate cu amenda.

Nedeclararea nasterii în termenul prevăzut de lege, se va sanctiona în conformitate cu dispozitiile articolului 23 din Legea 119/1996, cu amendă de la 30.000 la 60.000 lei.

Declararea nasterii
Se face in maxim 15 zile de la eveniment. La primarie sunt necesare urmatoarele acte:

  1. Certificatul medical constatator al nasterii, de la spital
  2. Certificatul de nastere si actul de identitate al mamei
  3. Certificatul de casatorie al parintilor.

Inregistrarea nasterii in strainatate

Pentru copiii nascuti in strainatate inregistrarea nasterii se poate face pe urmatoarele cai:
- intocmirea certificatului de catre :

  1. misiunea diplomatica sau consulatul Romaniei din tara respectiva;
  2. autoritatile localeale tari respective
Daca intocmirea certificatului nu s-a facut de catre misiunea diplomatica sau consulatul Romaniei din tara respectiva, inregistrarea nasterii se face in tara, la autoritatea administratiei publice locale (Serviciul de stare civila) de la domiciliul parintilor, dupa verificari, conform legislatiei aferente Daca nasterea a fost inregistrata corect la autoritatile locale din tara respectiva, se aplica procedura transcrierii prevazuta pentru certificatele procurate din strainatate, dupa verificari, conform legislatiei aferente.

Prevederi legale privind internarea copilului intr-un spital

la 06:03 0 comentarii

Dragi parinti, sunt situatii cand copiii dumneavoastra au nevoie de cateva zile de spitalizare.

In functie de recomandarile medicilor , pe care ar fi bine sa le urmati, este necesar pentru sanatatea fizica si psihica a copiilor sa fie spitalizati. Este bine sa stiti ca in aceste momente, pe care va doresc sa le aveti cat mai putine, sa fiti in permanenta alaturi de ei. In aceste momente de boala, cand copiii sunt suparati, deranjati de starea fizica, nici nu mai puteti sa comunicati sau sa va jucati cu ei ca in situatii obisnuite de viata zilnica.

Daca sunteti alaturi de copilul dumneavoastra in aceste momente si starea sa fizica se va reface mai repede si astfel va puteti reintoarce la vechile obiceiuri. Noul mediu cu alte persoane, fara jucariile preferate si cu modificari ale programului zilnic datorita tratamentului ii pot face irascibili, suparaciosi si mofturosi. Atentie! e bine sa fiti calmi si intelegatori in astfel de momente pentru ca micutii dumneavostra sa nu sufere in plus fata de boala. E bine sa le explicati ca siropul, pastilele si uneori injectiile ii ajuta sa se vindece si astfel pot pleca mai repede acasa la jucariile iubite si la oamenii de care le e dor.

In Romania se incurajeaza spitalizarea copiilor impreuna cu mama, ca insotitor, sau alta persoana cu care copilul comunica si in care are incredere. Mamele, parintele insotitor al copilului spitalizat, beneficiaza de servicii hoteliere (masa si cazare) pe toata perioada bolii copilului. In situatia in care copilul are mai putin de 3 ani, nu se percepe nici o taxa pentru insotitor, iar pentru copii peste 3 ani, insotitorii platesc o taxa pentru serviciile hoteliere, stabilita in functie de spital. In cazul in care copilul dumneavoastra are certificat de handicap, nu se percepe nici o taxa pentru insotitor, indiferent de varsta copilului. Copil inseamna de la nastere pana la 18 ani.

Autor: Oana Clocotici, asistent social

ALOCATIA DE SUSTINERE PENTRU FAMILIA MONOPARENTALA

la 05:51 0 comentarii
ALOCATIA DE SUSTINERE PENTRU FAMILIA MONOPARENTALA
CINE BENEFICIAZA?
Familiile formate din persoana singura si copiii în vârsta de pâna la 18 ani aflati în întretinere si care locuiesc împreuna cu aceasta daca realizeaza venituri nete lunare pe membru de familie de pâna la 1,6 milioane lei
Familiile care au în întretinere copii de vârstascolara beneficiaza de alocatie de sustinere pentru familia monoparentala în conditiile în care copiii urmeaza o forma de învatamânt organizata potrivit legii.
Persoana singura este persoana care se afla în una din urmatoarele situatii:
  1. este necasatorita/necasarorit
  2. este vaduva/vaduv
  3. este divortata/divortat
  4. al carei sot/sotie este declarat/declarata disparut/disparuta prin hotarâre judecatoreasca
  5. al carei sot/sotie este arestat/arestata preventiv pe o perioada mai mare de 30 de zile sau executa o pedeapsa privativa de libertate si nu participa la întretinerea copiilor
  6. nu a împlinit vârsta de 18 ani si se afla în una din situatiile mentionate mai sus
  7. a fost numita tutore sau i s-au încredintat ori dat în plasament unul sau mai multi copiisi este necasatorita, vaduva sau divortata, cu exceptia asistentului maternal profesionist

Declaratia drepturilor copilului

la 05:44 0 comentarii

ARTICOLUL 1 In sensul prezentei conventii, prin copil se intelege orice fiinta umana sub varsta de 18 ani, exceptand cazurile in care legea aplicabila copilului stabileste limita majoratului sub aceasta varsta.
ARTICOLUL 2
1. Statele parti se angajeaza sa respecte si sa garanteze drepturile stabilite in prezenta conventie tuturor copiilor din jurisdictia lor, indiferent de rasa, culoare, sex, limba, religie, opinie politica sau alta opinie, de nationalitate, apartenenta etnica sau originea sociala, de situatia materiala, incapacitatea fizica, de statutul la nastere sau de statutul dobandit al copilului ori al parintilor sau al reprezentantilor legali ai acestuia.
2. Statele parti vor lua toate masurile de protejare a copilului impotriva oricarei forme de discriminare sau de sanctionare pe considerente tinand de situatia juridica, activitatile, opiniile declarate sau convingerile parintilor, ale reprezentantilor sai legali sau ale membrilor familiei sale.

Bataia nu este deloc "Rupta din Rai"

la 05:37 0 comentarii
O mai buna cunoastere a drepturilor copilului va conduce la respectarea acestora si la o viata mai buna pentru toti copiii. De aceea, este foarte important ca din ce in ce mai multe persoane din Romania sa aiba cunostinte despre drepturile copilului.
Intelegind ce inseamna in practica aceste drepturi, cu totii vom fi mai avizati despre felul in care trebuie sa ne purtam cu copiii.
Drepturile copilului se regasesc intr-o serie de documente internationale care definesc drepturile si principiile dezvoltarii normale a unui copil. In Romania, drepturile copilului fac in prezent obiectul unei noi legi, (Legea 272/2004) aliniate la acquis-ul comunitar si in concordanta cu conventiile internationale in domeniu, la care Romania este parte.
Avem in vedere prevederile legii 272/2004
�Art 28- copilul are dreptul la respectarea personalitatii şi individualitatii sale şi nu poate fi supus pedepselor fizice sau altor tratamente umilitoare sau degradante.
�Masurile de disciplinare ale copilului nu pot fi stabilite decat in acord cu demnitatea copilului, nefiind permise sub nici o forma pedepsele fizice ori acelea care sunt in legatura cu dezvoltarea fizica, psihica sau care afecteaza dezvoltarea emotionala a copilului.
�care interzic (art 90) in mod expres aplicarea pedepselor fizice sub orice forma precum si privarea copilului de drepturile sale, de natura sa puna in pericol viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului, atat in familie cat şi in orice institutie care asugura protectia, ingrijirea sau educarea copiilor.
Conventia ONU cere ca statele parti sa protejeze copiii impotriva tuturor formelor de violenta fizica şi emotionala. Conform literaturii de specialitate, o educare a copilului prin utilizarea de pedepse corporale conduce la dezvoltarea de atitudini si comportamente violente, atat pe perioada copilariei, cat si mai tarziu, in viata de adult.

Cum sunt protejati prin lege copii care savarsesc infractiuni

la 05:30 0 comentarii
De ce un tratament penal diferit pentru minor comparativ cu minori?

In primul rând pentru ca un copil, în functie de vârsta pe care o are, nu are discernâmântul format în aceasi masura ca si adultul, în sensul de a distinge în deplina cunostinta de cauza între bine si rau si de a-si orienta comportamentul în functie de aceata alegere. De aceea legea penala prevede ca �inorii sub 14 ani nu raspund penal. Minorii între 14 si 16 ani raspund penal numai daca se dovedeste ca au savârsit fapta cu discernamânt. Minorul care a împlinit 16 ani raspunde penal�(pentru fiecare categorie de varsta se au an vedere masuri specifice pentru reeducarea copiilor si reintegrarea lor în societate.)

Si mai putem spune ca de multe ori, un comportament delincvent, infractional din partea minorilor nu constituie numai un accident în cadrul procesului de maturizare, ci este si un esec al societatii în care traieste, impactul lipsurilor acute din viata sa, lipsuri atât legate de nevoi materiale cât si sufletesti, daca le putem spune asa. Este dovedit faptul ca în peste 50% din acstia provin din medii sociale deficitare, din familii care se confrunta cu probleme din ce în ce mai grave, financiare si nu numai. De asemenea nu poate fi trecuta cu vederea multitudinea de cauze care determina alunecarea minorului spre infractionalitate, pentru ca, daca se cunosc cauzele, se pot descoperi cele mai bune metode de recuperare ale acestuia.

Protectia impotriva abuzului asupra copilului

la 05:22 0 comentarii

Pentru a deveni un adult normal, capabil sa se intretina si sa-si intemeieze o familie, copilul are nevoie nu numai de hrana, confort fizic si un adapost deasupra capului, ci si de un climat favorabil dezvoltarii psihice. Un mediu placut, fara stress, o familie unita, respectarea integritatii fizice si psihice, ingrijirea medicala de specialitate, toate acestea si multe altele trebuie sa fie parte din viata oricarui copil. Din pacate nu intotdeauna lucrurile stau chiar asa. Este de ajuns sa vezi un buletin de stiri pentru a te convinge. Si, din pacate, vinovati de problemele copiilor sunt adesea parintii, chiar cei care ar trebui sa-i protejeze. Ce este abuzul asupra copilului?

Legea nr. 272/2004
, privind protectia si promovarea drepturilor copilului defineste abuzul ca fiind orice actiune voluntara a unei persoane care se afla intr-o relatie de raspundere, incredere sau de autoritate fata de acesta, prin care este periclitata viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului. Aceeasi lege reglementeaza cazurile de neglijare a copiilor, neglijarea fiind definita ca omisiunea, voluntara sau involuntara, a unei persoane care are responsabilitatea cresterii, ingrijirii sau educarii copilului de a lua orice masura subordonata acestei responsabilitati, fapt care pune in pericol viata, dezvoltarea fizica, mentala, spirituala, morala sau sociala, integritatea corporala, sanatatea fizica sau psihica a copilului. Care sunt factorii de risc?

Jucariile din parcuri

la 05:15 0 comentarii


Jucariile din parcuri sunt o sursa de divertisment si miscare in aer liber. Nu e de mirare ca mereu le vedem pline de copii galagiosi, veseli si cu cu obrajii rosii de efort. Pe de alta parte, aceste jucarii pot sa fie riscante. Echipamentele defecte, gresit construite, suprafetele nepotrivite si neglijenta adultilor pot pune in pericol sanatatea copiilor. Locurile din joaca din parcuri au numeroase avantaje. Copiii se joaca cu alti micuti de aceeasi varsta, isi fac noi si noi prieteni (la fel si parintii) si invata sa interactioneze. In acelasi timp, au ocazia sa faca miscare in aer liber si stim cu totii at de importanta este aceasta. In plus, jucariile moderne sunt atat de complexe incat copiii isi pot dezvolta diferite abilitati in timpul jocului. Pot explora tunelurile si camerele, pot invinge frica de inaltime, pot sa-si dezvolte echilibrul si multe alte abilitati atat fizice cat si psihice. Dar pentru ca jocul si invatarea sa se desfasoare in siguranta copiii au nevoie de un mediu sigur. Pe primul loc, cand vine vorba de siguranta lor la locul de joaca, sta supravegherea adultului. Copilul nu vede pericolele, nu stie de ce anume trebuie sa se fereasca, nu poate sa aprecieze pericolele si ii place sa-si testeze limitele. Parintele, bunicul sau persoana care il insoteste trebuie sa inspecteze cu atentie locul de joaca pentru a vedea daca acesta este sigur si sa urmareasca jocul copilului, asigurandu-se ca nu se implica in activitati periculoase. Mare parte a accidentelor de la locul de joaca ar putea fi prevenite daca adultii ar fi suficient de atenti. Siguranta locului de joaca depinde in mare masura de design-ul jucariilor.

Sfaturi

la 05:05 0 comentarii
12 sfaturi pentru proaspetele mamici

Bine ai venit in lumea parintilor! In sfarsit, ai facut cunostinta cu puiul tau si nu incetezi sa te minunezi, sa te bucuri si... sa obosesti de-atatea griji.

Ca sa nu cazi franta sub povara lor, invata pe de rost "dodecalogul mamicilor intelepte".
1. Dormi pe apucate, dar pe saturate

Pana spre luna a treia, bebelusul e un mic zeu ce hotaraste singur cand e zi si cand e noapte. Oricum, nici una nici alta nu au pentru el dimensiunile temporale cu care s-au obisnuit semenii lui mai mari si de-aici lucrurile se complica, iar somnul tau dispare. Fiindca n-ai incotro si trebuie sa joci... cum si cand iti plange micul neajutorat, fura zilei cateva momente si pune si tu capul pe perna, atunci cand Smiorcaila se indura sa schimbe tipetele pe vise. Fii intelegatoare si rabdatoare: curand ghioraiturile de foame din stomacel ii vor da pace la ore "mici" si va pricepe si el binefacerile somnului nocturn prelungit.
2. Prinde puteri
Ar fi grozav sa umble cineva dupa tine, cu lingurita plina de papa buna, asa cum faci tu cu mofturosul. Dar, pentru ca esti femeie in toata firea, nimeni nu te va forta sa mananci. Poate doar constiinta ca hrana sanatoasa si echilibrata este aliatul proaspetelor mamici. Nu trebuie sa uiti de acest lucru, cu atat mai mult daca alaptezi, fiindca micul profitor va beneficia prin lapte de tot ceea ce primeste mai bun organismul tau. Trei mese pe zi, cateva gustari, multe fructe si legume proaspete te vor ajuta sa-ti incarci bateriile, vesnic amenintate de adevarata "centrala" in scutece, care le anihileaza energia.

Indemnizatii pentru mamici cu gemeni sau tripleti

la 05:04 0 comentarii




Mamele cu gemeni si tripleti pot primi 85% din salariu pentru un copil si cate 600 lei pentru ceilalti




Mamele cu gemeni si tripleti pot primi 85% din salariu pentru un copil si cate 600 lei pentru ceilalti
Dupa o intarziere de trei luni, Guvernul a reusit sa adopte un act normativ potrivit caruia mamele care au gemeni sau tripleti vor putea primi 600 lei sau 85% din salariu pentru un copil si cate 600 lei pentru ceilalti. De asemenea, a fost reglementata si situatia mamelor studente la zi, care nu au realizat venituri in ultimele 12 luni.

Alocatia si indemnizatia pentru mamica

la 05:02 0 comentarii
ALOCATII SI INDEMNIZATII PENTRU MAMICI
Exemplu pentru sectorul 6-Bucuresti(in mare este la fel pentru toate sectoarele in afara adreselor si numerelor de telefon)

Serviciul alocatii si indemnizatii
Domeniu de activitate:
  • alocaţie de stat (200 lei/lună - 0-2 ani, 42 lei/lună - 2-18 ani);
  • alocaţie nou-născut (230 lei) ;
  • contravaloare trusou (150 lei);
  • indemnizaţie creştere copil (85% din media veniturilor, sau 600 lei/lună);
  • stimulent creştere copil (100 lei/lună).
Servicii oferite:
  • primirea, înregistrarea şi transmiterea spre soluţionare a cererilor pentru acordarea indemnizaţiei lunare pentru creşterea copilului (85% din media veniturilor nete din ultimul an sau 600 lei/lună);
  • primirea, înregistrarea şi transmiterea cererilor pentru acordarea stimulentului lunar pentru creşterea şi îngrijirea copilului (100 lei/lună);
  • primirea şi înregistrarea cererilor privind modificarea, încetarea sau suspendarea indemnizaţiei/stimulentului pentru creşterea şi îngrijirea copilului;
  • primirea şi înregistrarea cererilor în vederea acordării alocaţiei de stat pentru copil (200 lei/lună -0-2 ani, 42 lei/lună- 2-18ani);
  • primirea şi înregistrarea cererilor în vederea acordării alocaţiei nou-născut (230 lei);
  • primirea şi înregistrarea cererilor în vederea acordării contravalorii în lei a trusoului pentru nou-născuţi (150 lei);
  • eliberarea adeverinţelor de ne/figurare cu cerere în vederea acordării alocaţiei nou-născut şi/sau alocaţiei de stat.
Indemnizaţie/stimulent

Beneficiază de indemnizaţie/stimulent pentru creşterea copilului până la 2 ani (3 ani pentru copilul cu handicap):
  • persoanele care în ultimul an anterior datei naşterii copilului, au realizat timp de 12 luni venituri profesionale* supuse impozitului pe venit potrivit Codului Fiscal şi care beneficiază de concediu pentru creşterea copilului pâna la 2 ani (3 ani în cazul copilului cu handicap);
  • prin venituri profesionale supuse impozitului pe venit se intelege: venituri din salarii, din activităţi independente, din activităţi agricole.

Jucarii

la 04:01 0 comentarii

Atunci cand bebelusul are 9-10 luni va putea sa se miste prin camera ori de-a buselea, ori mergand sprijinindu-se de mobile. Pana la 12 luni majoritatea bebelusilor pot sta in picioare si chiar merge.

Bebelusul a invatat cum sa foloseasca diferite obiecte si unelte, impingand mingea cu un bat sau jucandu-se cu bucatele de morcov in farfurie, ajutandu-se de o lingura. E mai interesat si de jocurile interactive. Gadila-l si lasa-l si pe el sa te gadile. Vorbeste la telefon si da-i-l lui cateva momente dupa care continua-ti conversatia. Va intelege din ce in ce mai multe cuvinte si va recunoaste denumirea obiectelor familiare.

Colicii la bebelusi

la 03:45 0 comentarii

Se întâmplă, uneori, ca bebeluşul tău să aibă accese puternice de plâns manifestate printr-o stare de agitaţie exagerată, ţipete puternice, zvârcolire şi tendinţa de a strînge mânuţele, în semn de durere? Toate acestea pot fi simptome ale colicilor, dureri abdominale foarte intense.

Semnele şi simptomele colicilor la bebeluşi

Aşa cum am spus, pricipalul semn al apariţiei colicilor este plânsul foarte puternic al bebeluşului. Atunci când va plânge din cauza colicilor, ţipetele celui mic vor fi stridente, ascuţite, se va zvârcoli şi va ţine pumnii strânşi. Dacă suferă din cauza colicilor copilul îşi răsuceşte în permanenţă picioruşele, le strânge spre abdomen şi îşi încovoaie tot corpul. Acestea sunt semne clare ale unei dureri puternice, care îl chinuie în permanenţă.

Ce sunt colicile?

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall