Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

sâmbătă, 13 februarie 2010

SARCINA SAPTAMANA 25

la 07:36

Sunteti acum in al treilea trimestru de sarcina si uterul a ajuns acum la dimensiunea unei mingi de fotbal. Desi copilul nu pare sa fie atat de mare, continua sa ia in greutate si sa acumuleze grasime sub piele. Culoarea si textura parului asa cum arata ele acum, se pot modifica dupa nastere. Desi unii isi vor da cu parerea despre sexul copilului exista doar doua metode stiintifice pentru a determina daca aveti o fata
sau un baiat este vorba de ecografie si de amniocenteza. Acuratetea ecografiilor nu ajunge la 100% iar in ceea ce priveste amniocenteza, aceasta nu este recomandata decat daca apare o problema cu sarcina. In acest stadiu al sarcinii puteti sa va permiteti o manichiura sau o pedichiura, operatiune ce va va scapa de stres muschii bratelor si picioarelor, ajutandu-va sa va si relaxati in acelasi timp. Desi datorita cresterii in greutate v-ati mai pierdut din mobilitate, este bine sa va continuati programul de plimbari si exercitii fizice pentru a va pastra corpul flexibil odata cu evolutia sarcinii.

Trebuie sa aveti grija deoarece in aceasta perioada a sarcinii, riscul de sarcina prematura este foarte ridicat, mai ales daca aveti un cervix incompetent sau o infectie a uterului. De asemenea riscul de infectie creste considerabil dupa ruperea apei si este indicata spitalizarea daca aceasta se petrece inca din cea de-a 25-a saptamana.
Copilul are totusi o sansa sa supravietuiasca deoarece organele sale sunt complet dezvoltate iar micutul a inceput deja sa respire. Totusi exista si o parte negativa deoarece greutatea copilului este inca foarte mica iar riscul ca micutul sa prinda o infectie este ridicat. Iar in aceasta situatie, rata de supravietuire a copiilor nascuti prematur este cu mult mai scazuta decat cea a copiilor nascuti la termen. De fapt, numai ¼ din copii nascuti atat de prematur reusesc sa supravietuiasca.

Dezvoltarea copilului in saptamana 25 de sarcina

Cresterea este relativ inceata si regulata iar lungimea fatului a ajuns la 32 cm in conditiile in care greutatea sa a crescut la 750g. Oasele incep sa se intareasca si veti observa cum copilul incepe sa isi suga degetul. Pielea capata mai mult vernix, un invelis care protejeaza copilul de aciditatea lichidului amniotic si ajuta la pastrarea temeperaturii corporale dupa nastere. In aceasta saptamana copilul dezvolta o noua calitate el fiind capabil sa planga. Din acest moment copilul are sanse destul de mari sa supravietuiasca unei nasteri premature. Pielea este subtire si delicata dar micutul creste in continuare si tinde sa ocupe tot spatiul din uter. Tot acum se dezvolta si papilele gustative ale copilului, care incepe sa faca diferenta intre un gust dule si unul sarat sau amar. Copilul are de asemenea si unghiile de la maini si picioare complet formate iar ochii se pot deschide de acum in orice moment.
Creierul continua sa se dezvolte rapid in timp ce corpul micutului incepe acumuleaza din ce in ce mai multa grasime.

Schimbari cu corpul dumneavoastra dupa 25 de saptamani de sarcina

Veti putea observa usoare urme rosiatice sau maronii sau chiar urme de intindere a pielii pe abdomen, solduri si sani. Peste 90% din femei au parte de asemenea urme care pot fi reduse prin purtare de sutiene speciale si prin folosirea de creme antirid. Oricum aceste urme vor disparea dupa nasterea copilului. S-ar putea sa aveti o senzatie de uscare a ochilor si acestia s-ar putea sa devina sensibili la lumina. De aceea este bine sa folositi lacrimi artificiale pentru a reduce discomfortul, totusi o dieta echilibrata si un aport de vitamine si alti suplimenti nutritivi va vor ajuta sa va reveniti dupa nastere
Datorita modificarii nivelului de hormoni din corp va aparea o crestere a metabolismului si odata cu ea si o crestere a temperaturii corporale. Aceasta simptoma o puteti reduce prin consumul unei mari cantitati de lichide ce va ajuta la reducerea temeperaturii corporale. Cam tot in aceasta perioada vor reaparea arsurile si indigestiile datorita cresterii in dimensiuni a copilului.
De asemenea nivelul de colesterol din organism este destul de ridicat acum si este mai mult decat indicat sa evitati mancarurile bogate in colesterol. Problemele legate de constipatie pot fi evitate prin consumul de alimente bogate in fibre si prin exercitii moderate cum ar fi mersul pe jos sau innotul.

La ce sa va asteptati cand sunteti insarcinata in 25 de saptamani

Medicul care va are sub supraveghere este posibil sa va ceara sa va faceti un nou test de sange pentru a descoperi o eventuala anemie. S-ar putea sa aveti o senzatie puternica de mancarime si de uscaciune pe piele datorita intinderii ei, ceea ce este perfect normal. Totusi daca aceasta senzatie continua anormal de mult este bine sa mergeti la medic pentru un control ca sa verificati daca nu cumva este vorba de o infectie fungica sau de probleme la ficat. Uterul aflat in crestere poate cauza crampe in picioare si in abdomen ceea ce de asemenea este normal.
Pastrati-va regimul de exercitii fizice dar aveti grija sa va opriti imediat ce va simtiti obosita, sau imediat ce apare vreo durere. Oricum puteti face exercitii sigure cum ar fi innotul, mersul pe jos, yoga sau pilates. Pentru a evita arsurile este bine sa consumati mese mici dar frecvente, evitati sa va intindeti imediat dupa masa si limitati la maximum consumul de alimente prajite.
Incercati sa va impuneti o pozitie corecta in timp ce stati asezata, dormiti sau mergeti pentru a evita eventualele probleme de coloana, umflarea picioarelor sau alte astfel de simptome. Daca membrana amniotica care acopera copilul in uter se rupe, nasterea prematura se poate produce in cateva ore. Motivele pentru aceasta rupere a membranei pot include infectii ale uterului, nasterile anterioare, cervixul incompetent, excesul de fluid amniotic sau chiar fumatul. Daca aceasta membrana se rupe, veti simti o scurgere vaginala dar aceeasi senzatie poate fi data si de urina care este impinsa din vezica de catre greutatea copilului si de aceea este nevoie de parerea unui medic specialist
text inspirat de babycenter.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall