Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

sâmbătă, 13 februarie 2010

SARCINA SAPTAMANA 11

la 06:59

A 11-a saptamana de sarcina reprezinta aproximativ sfarsitul primului trimestru de sarcina, moment in care greutatea dumneavoastra incepe sa creasca in timp ce greturile matinale dispar treptat. Cele mai multe femei incep sa se simta mai bine in aceasta perioada si chiar se gandesc la mici planuri de calatorie pentru a uita de neplacerile din primele luni de sarcina, fara a se gandila faptul ca odata ce sarcina va progresa ele vor fi obligate sa ramana mai mult pe langa casa. In primele luni de sarcina nu ati luat mult in greutate, ceea ce este absolut normal si nu trebuie sa va faceti griji. Cel mai bun moment pentru o calatorie este in al doilea trimestru de sarcina deoarece ati trecut de perioada greturilor matinale si nu ati ajuns inca in al treilea trimestru de sarcina cand va aparea oboseala. Din acest moment stomacul incepe sa creasca pe masura ce uterul creste, umpland pelvisul. Daca pana acum nu ati constat o crestere in greutate, de acum incolo lucrurile se vor schimba si veti incepe incetul cu incetul sa cresteti in greutate. In ceea ce il priveste pe partenerul dumneavoastra el nu are cum sa simta toate aceste schimbari si de aceea este bine sa ii impartasiti si lui ceea ce simtiti dar sa il implicati si in responsabilitatile legate de sarcina cum ar fi vizitele la medic.

Dezvoltarea copilului in a unsprezecea saptamana de sarcina

In acest moment copilul este destul de bine dezvoltat desi inca fragil. Capul copilului acopera aproape jumatate din lungimea corpului sau, iar degetele de la maini si picioare se separa complet. Oasele incep sa se intareasca, pielea este inca subtire si transparenta. De altfel, chiar daca dumneavoastra nu puteti simti inca, copilul a devenit foarte activ. Fatul este capabil sa inghita, iar sistemul urinar este complet dezvoltat si functional. Copilul inghide lichid amniotic pe care il urineaza, lichidul fiind continuu recirculat. Organele importante sunt deja bine formate si functioneaza normal urmand ca in viitorul apropiat sa devina din ce in ce mai active. Cresterea copilului se desfasoara intr-un ritm uluitor iar in urmatoarele trei saptamani fatul isi va dubla lungimea.
Odata cu dezvoltarea copilului, creste si vascularizarea placentei, ajutand la cresterea nivelului de nutrienti si oxigen de care copilul are nevoie pentru a creste. Urechile fatului „migreaza" din zona gatului ajungand in lateralele capului, in timp ce in abdomenul copilului se dezvolta intestinele care, datorita dimensiunilor pot patrunde in zona cordonului ombilical, doar pentru a se reintoarce in abdomen doua saptamani mai tarziu.
Saptamana a 11 a mai marcheaza o premiera, acum fatului aparandu-i si primii dintisori. Tot de acum incolo copilul va putea inchide si dechide pumnul si va avea o ocupatie in a lovi si a se misca .
Pe masura ce diafragma copilului se dezvolta aceasta ar putea avea parte de sughituri, dar este putin probabil sa le simtiti in aceasta parte a sarcinii.

Schimbari cu corpul dumneavoastra in saptamana 11 de sarcina

In aceasta a 11 a saptamana de sarcina incep sa apara si schimbarile vizibile in ceea ce priveste corpul dumneavoastra. Evident la inceput acestea nu sunt mari, in functie de femeie, cresterea in greutate si dezvoltarea burticii fiind mai mult sau mai putin evidente. Unele viitoare mamici vor vedea schimbari petrecandu-se cu parul si unghiile de la maini si picioare, care au tendinta sa creasca mai repede. Acesta este un fenomen absolut normal si are loc datorita schimbarilor hormonale din organism si a circulatiei sanguine accelerate.
Uterul dumneavoastra a crescut odata cu copilul si este acum la fel de mare ca si pelvisul. Veti putea sa va simtiti uterul in partea de jos a abdomenului deasupra osului pubian mijlociu. Cele mai multe femei cred ca deja au inceput sa simta miscarile copilului, dar mai mereu este vorba de alarme false provocate de gaze la stomac sau de alte afectiuni digestive.
Cantitatea de sange pompata prin organism este mai mare acum si de aceea s-ar putea sa simtiti ca va este cald . Nu trebuie neglijate nici senzatiile cum ar fi salivarea in exces sau senzatia de sete continua dar in ansamblu aceste stari sunt absolut normale. Nu fiti alarmata nici daca pana acum nu ati castigat prea mult in greutate deoarece cat de curand veti incepe sa luati serios in greutate.

La ce sa va asteptati cand sunteti insarcinata in 11 saptamani

La sfarsitul primului trimestru puteti sa va asteptati ca greturile matinale sa dispara treptat in perioada saptamanilor 11 si 12 de sarcina. De acum corpul va incepe sa dea semne caracteristice sarcinii pe masura ce veti incepe sa cresteti in greutate incet dar sigur.
Dupa a 11 a saptamana va puteti face o ecografie externa cu ultrasunete. Acest tip de analiza externa poate fi efectuata pana in a 20-a saptamana si poate da informatii despre varsta, sexul si numarul de feti prezenti. Iar pentru siguranta sarcinii este nevoie sa efectuati cel putin un asemenea examen in saptamanile 11-20, deoarece se pot detecta eventualele anormalitati.
Este bine sa va consultati cu medicul dumneavoastra pentru a afla ce este bine sa consumati pe perioada sarcinii, cei mai multi medici recomandand in special fructele. Evident ca alcoolul si tigarile vor fi interzise de la inceputul sarcinii si pana la sfarsitul ei.
text inspirat de babycenter.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall