Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

sâmbătă, 13 februarie 2010

SARCINA SAPTAMANA 31

la 08:29
Aceasta este o sapatamana in care atat dumneavoastra cat si copilul dumneavoastra veti lua rapid in greutate. Plamanii si tractul digestiv sunt aproape mature acum iar copilul va fi capabil sa isi deschida si inchida ochii. Necesitatile de hranire ale copilului sunt deosebit de mari acum iar corpul dumneavoastra continua sa creasca. Pielea va incepe sa va straluceasca in timp ce va veti bucura de ultimile saptamani de sarcina. Desi acum ati luat in greutate destul de mult, daca va veti pastra regimul alimentar corect si dupa nastere kilogramele se vor da jos foarte repede, mai ales daca o sa va hraniti copilul la san. De asemenea acesta este momentul sa va cumparati niste haine largi si comode, specifice perioadei maternitatii.

Dezvoltarea copilului in saptamana 31 de sarcina

Copilul creste foarte repede acum continuand sa depuna straturi de grasime sub piele si sa acumuleze in greutate. Tot din a 31-a sapatamana plamanii micutului vor fi capabili sa functioneze independent, marindu-si volumul in mod corect singuri. Tot de acum plamanii fatului incep sa produca surfactanti pentru ca acestia sa nu cedeze in momentul in care se face trecerea la nastere din mediul matern in mediul exterior. Urechile de asemenea sunt dezvoltate atat la interior cat si la exterior iar copilul va poate auzi atat vocea dumneavoastra cat si pe cele ale celelor din jurul dumneavoastra, chiar dinainte de a se naste.
Culoarea pielii micutului este rozalie si nu rosie, de asemenea i s-au mai dezvoltat si unghiile motiv pentru care este posibil ca accidental copilul sa se zgarie cat este inca in burtica. In aceasta perioada oasele copilului se dezvolta simtitor, intarindu-se. De aceea micutul va avea nevoie de mult calciu.

Copilul produce circa o jumatate de litru de urina pe zi si de asemenea inghite o cantitate lichid amniotic, lichid ce este recirculat de cateva ori pe zi. Lichidul amniotic trebuie masurat, ca o masura preventiva. Daca este prea mult lichid in sacum amniotic, copilul nu inghite corect sau are o problema gastrointestinala. Daca este prea putin, atunci inseamna ca micutul nu urineaza suficient sau are o problema cu rinichii.

Schimbari cu corpul dumneavoastra dupa 31 de saptamani de sarcina

Cresterea in greutate din aceasta perioada se datoreaza in linii mari cresterii in greutate a copilului, placentei, grasimilor, retentiei de apa, uterului si lichidului amniotic. Ligamentele si muschii care sustin spatele se relaxeaza si se intind pentru a se pregati pentru nastere ceea ce determina durerile de spate sa devina mult mai accentuate
Veti observa si schimbari la nivelul sanilor care se vor mari si ingreuna, pregatindu-se pentru lactatie. Este posibil ca un lichid galbui cremos sa fie secretat de sani, este vorba de colostru care pare in timpul sarcinii si mai este secretat inca cateva zile dupa nasterea copilului. Oricum, chiar daca aveti aceasta secretie sau nu, nu este un motiv de ingrijorare pentru ca medical vorbind, este o situatie normala chiar daca aveti sau chiar daca nu aveti secretia de colostru.
Cele mai multe femei au parte de contractiile Braxton-Hicks pe masura ce sarcina se apropie de final. Unele insa au inceput sa simta aceste contractii inca din cel de-al doilea trimestru, insa cel mai adesea contractiile Braxton-Hicks se intalnesc in ultimul trimestru.
Hemoroizii sunt destul de des intalniti in timpul sarcinii, dar cel mai adesea ei apar in cel de-al treilea trimestru datorita presiunii dar si datorita eventualelor constipatii, insa de cele mai multe ori ei dispar dupa nastere. Pentru a incerca sa evitati aparitia hemoroizilor trebuie in primul rand sa evitati aparitia constipatiilor, de asemenea este indicat sa face baie in cada iar in apa sa dizolvat bicarbonat de sodiu si nu in ultimul rand trebuie sa folositi lotiuni si creme specifice pentru a trata locurile afectate.

La ce sa va asteptati cand sunteti insarcinata in 31 de saptamani

sarcina in 31 de saptamaniCopilul isi ia toti nutrientii din mancarea pe care o consuma mama asa ca este obligatoriu sa consumati numai alimente sanatoase si sa respectatii o dieta specifica femeilor gravide. Nu este tarziu nici macar acum sa renuntati la fumat, daca inca nu ati facut-o deoarece copilul va beneficia de un aport crescut de oxigen care este mai mult decat binevenit in aceasta ultima perioada a sarcinii. Mai mult, incurajati-i si pe cei din jurul dumneavoastra sa nu mai fumeze pentru ca studiile arata ca, micutul, chiar daca nu s-a nascut inca, este direct afectat de fumul de tigara..
Pe masura ce sarcina avanseaza si greutatea dumneavoastra este increstere, nu veti mai reusi sa aveti parte de un somn linistit. O alta problema este legata de urinarile frecvente, care devin dificile mai ales noaptea cand trebuie sa va ridicati din pat de mai multe ori pe noapte.
Dormitul pe laterale, in special pe partea stanga, este cel mai indicat fiind benefic pentru ca nu va pune nici un fel de presiune pe copil si in plus va va imbunantati si circulatia. Pozitia copilului continua sa se schimbe, si unele femei nu vor mai simti miscarea copilului, mai ales daca acesta are alt program de somn decat al dumneavoastra
Oricum atata timp cat controalele saptamanale sunt in regula iar la ecografie copilul se misca, nu aveti motive de ingrijorare.imagini si text inspirat de babycenter.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall