Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

sâmbătă, 13 februarie 2010

SARCINA SAPTAMANA 2

la 06:32
n aceasta saptamana de sarcina ovarul tau va elibera un ovul, care este pregatit pentru "magica" intalnire cu un spermatozoid al partenerului tau, si daca intalnirea are loc in conditii optime ai toate sansele sa ramai insarcinata. Aceasta este perioada cand viata poate sa "incolteasca" in pantecele tau.

Dezvoltarea Copilului in saptamana a doua de sarcina

Daca luati in considerare aceasta perioada ca fiind a doua saptamana de sarcina atunci sa stiti ca exista urmatoarele modificari in dezvoltarea embrionului. Acesta are acum 150 de celule care se vor organiza in trei straturi, fiecare dintre acestea urmand sa se dezvolte in mod distinct. Din stratul interior numit endoderm sau endoblast se vor dezvolta sistemul digestiv si tractul respirator care si unele glande si organe cum ar fi pancreasul, ficatul, timusul si tiroida.

Stratul mijlociu, numit messoderm este responsabil de formarea oaselor, cartilagiilor si sistemului circulator cu inima si vasele de sange. Tot din stratul de mijloc se vor dezvolta stratul inferior al pielii, sistemul excretor, muschii aparatul genital. Al treilea strat, cel exterior este cunoscut sub denumirea de ectoderm sau ectoblast si va duce la formarea sistemului nervos, creierului si epidermului, inclusiv a pielii, unghiilor si parului.
In a doua saptamana, embrionul pluteste liber in uter si este protejat de secretiile din interiorul uterului. Dimensiunile copilului in acest moment variaza intre unu si doi milimetrii.

Schimbari in corpul dumneavoastra in a doua saptamana de sarcina

Sarcina pe saptamani saptamana 2Odata ce ultimul ciclu menstrual se termina, si datorita lipsei unui alt ciclu pana dupa nastere, nivelul de estrogen creste iar dumneavoastra veti avea un nivel ridicat de energie. In uter se formeaza un nou strat de endometru pentru a adaposti si hrani embrionul. Alte schimbari care vor surveni la interior duc la dezvoltarea unui sistem imunitar puternic si a unor grupuri circulare de limfoide. Unul dintre ovare creste si dezvolta un ovul pentru ovulatie.
Colul uterin se misoreaza si unele femei pot simti ovulatia ca si o durere situata pe o singura parte undeva in zona mediana. Este important sa se cunoasca un istoric al problemelor medicale din familie deoarece 75% din complicatiile din timpul sarcinii pot fi identificate in aceasta etapa si se pot lua masurile si precautiile de rigoare. In aceasta perioada ati atins cel mai inalt nivel de fertilitate si astfel aveti cele mai mari sanse pentru conceptie. Corpul va produce estrogen si progesteron in diverse cantitati pentru a pregati corpul pentru ovulatie. In timpul ovulatiei temperatura corpului creste si va ramane asa pe intreaga perioada a sarcinii.
La 10-14 zile dupa ovulatie veti simti urmatoarele simptome: oboseala accentuata, greata, urinari frecvente, somn agitat, sensibilitatea sanilor, ciclu lipsa si un gust ciudat, metalic in gura.

La ce sa va asteptati in saptamana a treia de sarcina

Nu exista schimbari majore in aceasta perioada a sarcinii deoarece embrionul este inca mic. Puteti totusi sa va asteptati la o sensibilitate a sanilor, greata si in cazul anumitor femei se va instaura o stare de oboseala pronuntata in a doua saptamana. Cei mai muti ginecologi calculeaza sarcina de la inceputul ultimului ciclu menstrual pana la un total de 40-42 de saptamani, totusi sarcina propriu-zisa variaza de la 38 la 42 de saptamani. Puteti sa faceti o estimare a datei nasterii dar se intampla foarte rar se intampla ca femeile sa nasca exact in ziua calculata. Primele doua saptamani sunt deosebit de interesante pentru femei deoarece isi calculeaza data nasterii si au parte de o experienta noua, aceea a conceperii unei vieti noi, lucru care reprezinta un lucru de maxima atentie in viata, mai ales daca este vorba de primul copil.
Acum in a doua saptamana a sarcinii trebuie sa fiti atenta la la dieta si la stilul dumneavoastra de viata pentru ca aceste aspecte vor avea o mare importanta in dezvoltarea si formarea copilului. Daca aveti cumva obiceiuri negative cum ar fi fumatul sau consumul de alcool, ar fi trebuit sa renuntati la ele pana acum deoarece pot dauna fatului. De asemena consumul de medicamene fara recomandarea medicului dumneavoastra se poate dovedi daunatoare. Chiar daca in acest moment nu apar prea multe schimbari in exteriorul corpului, trebuie sa fiti deosebit de atenta pentru a preveni orice fel de leziuni interne ale fatului deoarece primele saptamani sunt importante in crearea unui embrion sanatos.imagini si text inspirat de babycenter.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall