Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

sâmbătă, 13 februarie 2010

Colicii la bebelusi

la 03:45

Se întâmplă, uneori, ca bebeluşul tău să aibă accese puternice de plâns manifestate printr-o stare de agitaţie exagerată, ţipete puternice, zvârcolire şi tendinţa de a strînge mânuţele, în semn de durere? Toate acestea pot fi simptome ale colicilor, dureri abdominale foarte intense.

Semnele şi simptomele colicilor la bebeluşi

Aşa cum am spus, pricipalul semn al apariţiei colicilor este plânsul foarte puternic al bebeluşului. Atunci când va plânge din cauza colicilor, ţipetele celui mic vor fi stridente, ascuţite, se va zvârcoli şi va ţine pumnii strânşi. Dacă suferă din cauza colicilor copilul îşi răsuceşte în permanenţă picioruşele, le strânge spre abdomen şi îşi încovoaie tot corpul. Acestea sunt semne clare ale unei dureri puternice, care îl chinuie în permanenţă.

Ce sunt colicile?

Colicile sunt dureri abdominale foarte intense, crampe sau spasme. Colicile apar încă după primele zece zile de naştere şi se manifestă până la vârsta de aproximativ trei luni. Aproape un sfert dintre nou-născuţi prezintă la un moment dat simptomele cauzate de prezenţa colicilor. Crizele de colici durează în jur de 10-20 de minute, putându-se repeta în cursul zilei. Durerile de la nivelul intestinului prezente în aceste situaţii sunt provocate de contractiile puternice ale muşchilor intestinali. Muşchii intestinali se contractă din cauza alimentaţiei excesive, a unor microbi existenţi în lapte sau drept consecinţă a inflamaţiei mucoasei intestinale.

Diagnosticarea colicilor la bebeluşi

Diagnosticul de colici poate fi stabilit cu precizie de către medicul pediatru, în urma inventarierii simptomelor şi a efectuării unor analize speciale (examinare radiologică, de exemplu). De multe ori, însă, nu e necesară stabilirea cu exactitate a diagnosticului, deoarece colicile reprezintă o afecţiune comună în rîndul bebeluşilor. Atunci când simptomele te îngrijorează excesiv şi când durerile persistă şi se manifestă într-un mod foarte dur, e indicat să consulţi un medic de specialitate.
Tratamentul colicilor la bebeluşi
Este important să ştii că nu există un medicament miraculos pentru colici. Tratamentul colicilor are, în general, scopul de a reduce intensitatea simptomelor. Medicul pediatru este cel care îţi poate recomanda tratamentul cel mai potrivit pentru reducerea durerilor micuţului, în cazul apariţiei colicilor. Poţi încerca, totodată, unele ceaiuri din plante (muşeţel, ghimbir, mentă) care pot diminua discomfortul. Foarte eficient este şi masajul. Dacă bebeluşul tău suferă de pe urma colicilor, masează-i abdomenul cu mişcări delicate şi circulare. Dincolo de faptul că masajul îl ajută la reducerea durerilor, atingerea şi vocea ta îl pot calma. Încearcă, de asemenea, după masaj să îi vorbeşti şi să il legăni. Legănatul, în general, predispune la somn.
Prevenirea apariţiei colicilor la bebeluşi
Pentru a preveni colicile e important ca cel mic să fie alăptat cu răbdare, lăsându-i-se suficient timp pentru a mânca laptele din sân. E recomandat să mănânce mai multe minute de la fiecare sân şi să nu treacă cu rapiditate la celălalt. Motivul acestei recomandării este faptul că cel mic se poate hrăni cu laptele mai puţin bogat în grăsimi, cel care curge după primele momente ale alăptării. Acest lapte slab trece rapid în stomac unde lactoza fermentează şi produce gaze. La fel de importantă este şi dieta mamei. Medicii recomandă excluderea din dietă a alimentelor iritante, care pot afecta bebeluşul prin alăptare. Sugarii pot fi sensibili la substanţele conţinute de fasole sau varză, de exemplu.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall