Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

sâmbătă, 13 februarie 2010

Mentineti camera copilului curat

la 02:32
Medicul pediatru Ana Culcer, şefa secţie neonatologie a Spitalului Universitar, ne învaţă câteva reguli stricte de igienă pe care, dacă le respectăm, evităm reale probleme de sănătate ale celui mic. Astfel, zilnic trebuie aerisit, zilnic trebuie şters praful de pe mobilă şi de pe jos cu o cârpă înmuiată în apă, fără alte soluţii de curăţare toxice pentru bebeluşi.
Pentru a putea fi curăţate uşor, mobila, pereţii, jucăriile şi pătuţul trebuie să îndeplinească anumite condiţii.
- Mobila din camera unui bebeluş trebuie să fie cât mai simplu amenajată, fără corpuri vechi, urât mirositoare şi pline de cărţi, surse sigure de praf şi de acarieni. -Pereţii trebuie să fie vopsiţi sau daţi cu lavabil pentru a putea fi spălaţi, la nevoie. Se aspiră săptămânal. -Ferestrele să fie largi, fără draperii grele care adună praf şi nu lasă lumina să pătrundă în cameră.
-Podeaua e bine să aibă parchet pentru că este uşor de curăţat. Eventual, puteţi pune un covoraş, dar din care să nu iasă puf. -Jucăriile să nu aibă puf sau blană, să nu conţină obiecte mici, detaşabile, care se pot înghiţi. Pentru că sunt foarte des scăpate pe jos, ele trebuie să se poată spăla uşor.
Nu atârnaţi jucării deasupra patului în primele luni de viaţă ale copilului pentru că doar incomodează. Ele trebuie montate la o înălţime de cel puţin 20 cm deasupra capului copilului.

-Odorizantele pot crea alergii. Mirosurile emanate sunt toxice pentru copil. De asemenea, aveţi grijă ca nici un pic de fum de ţigară să nu pătrundă în camera copilului. El trebuie să respire doar aer curat

Articol de Raluca Damian

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall