Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

sâmbătă, 13 februarie 2010

SARCINA SAPTAMANA 14

la 07:06
Aceasta este o perioada de relaxare si odihna avand in vedere ca, trupul dumneavoastra s-a adaptat la schimbarile interne ce au loc in el. Talia dumneavoastra creste odata ce uterul incepe sa urce iar stomacul iese in afara din ce in ce mai mult. Copilul este deja dezvoltat si are toate organele la locul lor iar placenta functioneaza normal. Copilul va incepe sa creasca din ce in ce mai mare, totusi, daca nu veti merge din cand in cand la o ecografie nu va veti da seama de schimbarile ce au loc. Totusi nu trebuie sa exagerati nici cu prea multe ecografii in afara de cazul in care este vorba de o sarcina cu probleme. Daca nu ati simtit copilul miscandu-se nu trebuie sa va ingrijorati pentru ca fatul este inca destul de mic in dimensiuni iar miscarile pe care le face in uter nu vor putea fi simtite pana cand nu va creste mai mare.
Acum, cresterea copilului in interior si dezvoltarea corpului la exterior au un ritm apropiat iar dumneavoastra trebuie sa continuati sa duceti un stil de viata sanatos si sa va pastrati o alimentatie sanatoasa in asteptarea nasterii.
O veste buna, in special pentru mamicile care in trecut au avut probleme priveste riscul de avort spontan care acum, in al doilea trimestru a scazut drastic.

Dezvoltarea copilului in saptamana 14 de sarcina

Sunteti acum la inceputul celui de-al doilea trimestru de sarcina. Copilul este deja complet dezvoltat iar de acum incolo va creste exclusiv in dimensiune si greutate. Organele lui sunt bine formate iar inima ii bate, de doua ori mai repede decat a dumneavostra. Bratele evolueaza si ele iar la ecografii devin vizibile miscarile degetelor si inchiderea pumnului, miscari de care copilul este acum perfect capabil. Dimensiunile fatului au ajuns la 85 mm ia greutatea se invarte in jur de 110 g.
Desi fatul se misca de ceva vreme, este mult mai probabil sa simtiti aceste miscari in urmatoarel saptamani cand copilul va creste mai mare. Organele sexuale externe sunt acum mult mai pronuntate si deja este posibila aflarea sexului copilului.
Micutul este capabil sa isi suga degetul dar sa se si incrunte sau sa zambesca. Ficatul lui incepe sa produca bila iar splina sa fabrice celule rosii.

Schimbari in corpul dumneavoastra in a 14-a saptamana de sarcina

Ce se schimba cu gravida in 14 saptamani?Corpul dumneavoastra a inceput sa ia in greutate iar talia va incepe si ea sa creasca. De acum schimbarile interne si cele externe vor fi la fel de rapide. Pe masura ce copilul creste, la fel o va face si stomacul dumneavoastra, totusi acum nu este momentul sa va ganditi la dieta, cu atat mai mult cu cat aceasta ar putea avea efecte negative asupra sarcinii. In interior copilul creste in dimensiuni si are nevoie de toate nutrientele pe care le poate primi de la mama si de aceea este foarte important pentru dumneavoastra sa va mentineti alimentatia sanatoasa si programul de exercitii fizice. Mai mult, este nevoie sa va introduceti in regimul alimentar toate vitaminele si mineralele de care aveti nevoie impreuna cu calciu si suplimente alimentare cu calciu.
Vor aparea schimbari si la nivelul sanilor iar acestia s-ar putea sa secrete un lichid numit colostru, o substanta care protejeaza copilul si ii sporeste imunitatea. Multe femei nu vor avea parte, inca, de schimbari ale sanilor, totusi este posibil ca acestia sa devina mai sensibili la atingere. S-ar putea sa va apara alunite pe piele si s-ar putea sa apara si pete intunecate pe piele. Schimbarile de stare sunt destul de intalnite in aceasta perioada odata cu aparitia unor intrebari ca: "voi fi un parinte bun", " ma voi descurca financiar", "va fi copilul sanatos la nastere" sau " oare fac tot ce pot ca sa am o sarcina normala". Asemenea stari anxioase pot fi eradicate daca veti discuta cu ginecologul dumneavoastra sau daca va veti documenta singura fie citind, fie urmand un curs prenatal.

La ce sa va asteptati cand sunteti insarcinata in 14 saptamani

Acum apetitul dumneavoastra va incepe sa creasca si in mod sigur acesta nu este momentul pentru o cura de slabire. O rutina de alimentatie sanatoasa va asigura o sarcina si o nastere fara probleme atat pentru dumneavoastra cat si pentru copil.
O dieta sanatoasa trebuie sa aiba combinatia corecta de carbohidrati, vitamine, minerale, proteine si grasimi. Alimentatia bogata in fructe si legume este esentiala pentru a evita deficientele nutritionale destul de raspandite in perioada sarcinii. Pe langa suplimentele alimentare cu calciu si fier, prescrise de medicul dumneavoastra trebuie sa aveti si un consum ridicat de hrana naturala care va spori atat sanatatea mamei cat si pe cea a copilui. Si evident ca alimentati sanatoasa este un factor esential pentru o refacere rapida dupa nastere.
In acest stadiu, copilul este bine format si are nevoie de o alimentatie sanatoasa care sa il ajute sa creasca. De asemenea, alimentatia sanatoasa contribuie inclusiv la sporirea imunitatii mamei si a fatului deoarece dieta joaca un rol foarte important in acest sens, iar daca ati neglijat-o, este timpul sa puneti la punct acest aspect.
Puteti sa planificati chiar si unele calatorii avand in vedere ca deplasarile in al doilea trimestru de sarcina nu sunt periculoase. Cele mai bune moduri de calatorie sunt pe calea aerului sau a apei desi nici cu trenul sau cu masine nu este interzis, cu conditia ca drumul sa nu fie prea accidental.
Nu trebuie sub nici o forma sa experimentati calaria pe perioada sarcinii, chiar daca acum sunteti mai activa ca oricand.
In timpul calatoriei dar si in general, este obligatoriu sa evitati ridicarea greutatilor mari iar cand vine vorba de mancare,cea mai sanatoasa este cea gatita acasa, fara conservanti. Acest fapt este foarte important, prevenind si eventualele infectii ce ar duce la administrarea de medicamente neindicate pe perioada sarciniitext inspirat de babycenter.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall