Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

sâmbătă, 13 februarie 2010

SARCINA SAPTAMANA 24

la 07:32

Sunteti acum la sfarsitul celui de-al doilea trimestru de sarcina asa ca bucurati-va de aceasta perioada cat mai dureaza, deoarece cele trei luni care urmeaza nu vor insemna decat crestere in greutate ceea ce nu numai ca va va cauza discomfort dar va va face sa va si pierdeti o parte din mobilitate. Uterul continua sa creasca pentru a face loc copilului aflat in continua dezvoltare. De altfel, de acum incolo, fatul nici nu va mai avea asa de mult spatiu in uter cum avea. Datorita cresterii in greutate puteti sa aveti parte de dureri de spate, probleme cu vezica, oboseala si dureri de picioare, la care s-ar putea adauga si sangerari nazale. Acesta este un moment propice pentru a incepe sa va interesati de un curs prenatal localizat undeva in zona dumneavoastra. Acest tip de cursuri ofera informatii despre cum sa faceti fata problemelor si dificultatilor din timpul sarcinii dar si despre cum sa va relaxati si sa inlaturati stres-ul pentru a va face perioada sarcinii una mai usoara.

Dezvoltarea copilului in a 24-a saptamana de sarcina

Copilul creste rapid, creierul lui se dezvolta rapid in aceasta perioada si la fel fac si plamanii si papilele lui gustative. Plamanii dezvolta atat bronhii cat si celule speciale care produc substante necesare pentru umflarea alveolelor. De aceea copii nascuti prematur au dificultati de respiratie deoarece acestea nu au avut inca timp sa se dezvolte. Copilul va continua sa isi dezvolte musculatura si sa creasca in greutate depozitand grasime inchisa la culoare sub piele, grasime ce il va ajuta mai tarziu sa isi asigure un echilibru termic.
Copii nascuti in aceasta perioada a sarcinii pot avea dizabilitati si vor avea nevoie de terapie intensiva pe termen lung deoarece nu reusesc nici sa isi echilibreze termic corpul si nici sa respire singuri datorita dezvoltarii insuficiente a plamanilor.
Micutul nu va fi afectat in nici un fel de contractiile Braxton Hicks pe care le simtiti in aceasta perioada. Fata lui este complet dezvoltata cu toate trasaturile la locul lor, dar pleoapele raman in continuare strans inchise. Parul va continua sa ii creasca pe cap, in timp ce sprancenele sunt deja bine formate. De fapt fatul este acum o varianta in miniatura a cum va arata atunci cand se va naste. El va continua sa ia in greutate in urmatoarele trei luni, dar pana atunci el va continua sa exerseze respiratia, inhaland lichidul amniotic pentru a-si putea dezvolta plamanii.

Schimbari cu corpul dumneavoastra in saptamana 24 de sarcina

Puteti sa va simtiti uterul ceva mai sus de buric iar stomacul continua sa creasca in dimensiuni. Pielea de pe sani si de pe abdomen continua sa se intinda dandu-va senzatia de uscaciune si provocandu-va mancarimi. De aceea este recomandat sa folositi o crema hidratanta de calitate. Ochii dumneavoastra au si ei tendinta de a deveni mai sensibili si de a se "usca", motiv pentru care puteti folosi picaturi pentru ochi sau lacrimi artificiale pentru a va pastra ochii umezi. Veti deveni constienta de momentele in care copilul este treaz sau doarme si veti putea sa incercati sa va faceti programul de odihna dupa cel al copilului.
Din cand in cand veti simti o intarire a uterului sau a abdomenului. Aceasta se numeste contractie Braxton Hicks care se aseamana cu contractiile nasterii dar nu este acelasi lucru. Insa pentru ca uterul este plin, contractiile devin mai accentuate.
Mai apar si alte simptome precum schimbari la nivelul sanilor, urinari frecvente, constipatie, indigestie, arsuri, mancarimi, dureri ale ligamentelor rotunde dar si hemoroizi datorita presiunii din uter.
Este posibil ca durerea de ligamente rotunde sa creasca in intensitate odata cu cresterea uterului iar ligamentele continua sa se intinda pentru a suporta greutatea copilului. Daca durerea este insuportabila trebuie sa va consultati medicul care va are sub supraveghere, totusi la fel de posibil este sa va numarati printre numeroasele femei, cel mai adesea aflate la prima sarcina, care nu resimt deloc aceasta durere.
Pe de alta parte hemoroizii apar pe timpul sarcinii in interiorul si pe langa canalul anal datorita presiunii excesive exercitate pe zonele pelvica si rectala care mai pot cauza si constipatie sau probleme in momentul impingerii copilului la nastere.
S-ar putea sa va simtiti de parca ati fi tot timpul racita la cap datorita inflamarii membranelor mucoasei, deoarece tot mai mult sange este directionat catre aceste zone. Un remediu pentru aceasta problema il reprezinta utilizarea picaturilor saline pentru a va desfunda nasul.

La ce sa va asteptati cand sunteti insarcinata in 24 de saptamani

In a 24 a saptamana cei mai multi medici va vor cere sa efectuati un test pentru masurarea glucozei pentru a determina existenta unui eventual diabet gestational care se poate forma in aceasta perioada intr-o forma temporara. Semnele si simptomele pot include zahar in urina ce poate fi detectat cu ajutorul unui mic test; oboseala, greata, urinari frecvente si o sete neobisnuita. Aproximativ 2-5% dintre femeile dezvolta acest tip de diabet iar analizele legate de acesta se pot face intre a 24 a si a 28 a saptamana de sarcina. Acesta apare deoarece placenta produce un numar mare de hormoni care pot induce rezistenta la insulina. S-ar putea sa mai aveti parte de arsuri si pentru a evita aceasta problema ar fi bine sa consumati o cantitate de alimente mai mica de alimente dar sa luati masa mai des de-a lungul zilei. De asemenea arsurile pot fi evitate si prin renuntarea la gustarelele de noapte. Cele mai multe femei sunt ingrijorate datorita cresterii in greutate dar este mult mai important in momentul de fata sa va ganditi ca ii oferiti atat copilului dumneavoastra cat si dumneavoastra si lasati greutatea sa isi faca de cap.
Oferiti-va un dus cald sau folositi un umidificator pentru a trece peste senzatia de umflare pe care o resimt multe femei insarcinate. Pe masura ce burtica creste incercati sa mergeti si sa stati dreapta pentru ca uterul in crestere, sanii grei si schimbarea centrului de greutate pot sa va ingreuneze excesiv coloana. O pozitie buna poate ajuta la reducerea durerilor de mai tarziu.text inspirat de babycenter.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall