Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

sâmbătă, 13 februarie 2010

SARCINA SAPTAMANA 32

la 08:31
Sunteti deja in a 8 a luna de sarcina si unele femei incep deja sa simta usoare contractii, ceea ce este normal pentru ca organismul face repetitii pentru momentul travaliului. Totusi puteti sa luati anumite masuri pentru a controla aceste contractii care dupa o vreme tind sa devina deranjante. Una dintre acestea este sa va schimbati ceva mai des pozitia in care stati, dar si-au dovedit eficienta si baile calde, precum si un regim alimentar adecvat cu mese mici si consum regulat de apa.
De acum puteti incepe sa discutati cu familia sau cu partenerul de viata despre ceea ce se va intampla atunci cand veti intra in travaliu, mai ales ca aceste discutii va pot pregati mental pentru ceea ce va urma.
Simptomele celui de-al treilea trimestru sunt inca persistente si pe masura ce uterul va creste odata cu dezvoltarea copilului veti incepe sa va simtiti mai putin confortabil in special datorita respiratiei ingreunate dar si datorita modului in care sarcina va afecteaza somnul, mersul sau statul pur si simplu.

Trebuie sa aveti grija si in ceea ce priveste si posibilele lesinuri mai ales pentru ca in ultimele saptamani de sarcina, sangele are tendinta de a se acumula in partea inferioara a corpului ceea ce poate duce la tensiune scazuta. De aceea trebuie sa va schimbati pozitia in care stati, incet si cu grija pentru a evita sa cadeti sau sa lesinati.
Creierul copilului se dezvolta rapid iar oasele continua sa creasca si sa se intareasca ceea ce inseamna ca trebuie in continuare sa aveti grija ca dieta dumneavoastra sa fie una sanatoasa, pentru ca si copilul sa beneficieze de nutrimentele necesare. Cutele de pe pielea copilului incep sa dispara iar micutul incepe sa para din ce in ce mai grasut datorita straturilor de grasime acumulate sub piele.
Incercati sa fiti relaxata in aceasta perioada mai ales ca apropierea termenului la care trebuie sa nasca le poate provoca neliniste unora dintre femei. Deja apreciati valoare informatiilor primite in timpul cursului Lamaze de pregatire a nasterii.

Dezvoltarea copilului in saptamana 32 de sarcina

Acesta continua sa creasca pe masura ce timpul trece. De retinut ca daca micutul este adus pe lume in aceasta perioada, exista sanse de 50% ca el sa supravietuiasca. Este posibil ca in aceasta saptamana fatul sa isi schimbe pozitia pregatindu-se pentru nastere. Pielea lui este inca rosie dar stratul de par fin ce ii acoperea corpul a inceput sa dispara, insa cel de vernix continua sa existe pentru a proteja copilul.
Si creierul copilului se dezvolta substantial in aceasta perioada, asa ca aveti grija ce si cat mancati pentru a-i asigura nutrientii necesari in dezvoltarea sa. Oricum, de acum miscarile copilului nu vor mai fi nici atat de multe si nici atat de sesizabile deoarece spatiul din uter este ocupat in cea mai mare masura de fat, spatiul de miscare ramanand foarte mic.
Desi restul corpului este destul de bine format, plamanii continua sa se dezvolte. Ochii sunt deschisi si deja sunt capabili sa se concentreze pe o anumita imagine. De asemenea copilul poate clipi.
Cordonul ombilical este protejat de o subtanta gelatinoasa care il fereste de miscarile si loviturile copilului. Scheletul micutului este complet format dar oasele sunt inca moi si se vor intari abia mai tarziu in timp ce atat la degetele de la maini cat si cele de la picioare sunt complet dezvoltate. Expertii au descoperit ca printre simturile pe care copilul le capata in aceasta perioada esti si sensibilitatea la temperatura, astfel incat daca puneti o carpa calda pe burtica, veti primi o mica lovitura drept raspuns.

Schimbari cu corpul dumneavoastra dupa 32 de saptamani de sarcina

Veti simti destul de regulat contractiile tip Braxton Hichs dar nu este nici un fel de motiv de panica deoarece muschii uterului nu fac decat sa repete si sa se intareasca pentru adevaratul travaliu. De asemenea s-ar putea ca, copilul sa si fi coborat in zona pelviana in pregatirea nasterii. Insa acest lucru poate provoca largirea pelvisului si cresterea presiunii exercitate in parte inferioara a abdomenului. Mai mult, datorita cresterii copilului veti resimti o presiune inconfortabila si in partea de jos a cutiei toracice.
Nivelul de estrogen este in crestere, facandu-va corpul mai sensibil la ocitocina, care este hormonul responsabil cu provocarea contractiilor Cele mai frecvente simptome ale sarcinii pe care le resimt femeile in aceasta perioada sunt: greutatea in respiratie, durerile de spate, constipatia, lipsa de energie, crampele la picioare, insomnia, schimbarile de dispozitie, marirea sanilor, sangerarile gingivale, contractiile scurgerile vaginale, sangerarile nazale, vergeturile, urinarile frecvente, varicele, hemoroizii, arsurile si indigestiile.
Nivelul de sange actual a crescut cu pana la 50% fata de cel de dinainte de sarcina, ceea ce este foarte important, deoarece in momentul nasterii veti pierde o buna parte din acest sange. Tot acum veti incepe sa va documentati despre travaliu si metodele de a trece mai usor de el.

La ce sa va asteptati cand sunteti insarcinata in 32 de saptamani

Sarcina in 32 de saptamani si gravidaEste bine sa va documentati despre primele semne de travaliu. De altfel, corpul dumneavoastra s-ar putea sa treaca deja prin perioade mai mult sau mai putin regulate de contractii. Ele pot fi mai slabe sau mai puternice ca si intensitate si este chiar posibil ca unele femei nici sa nu le simta.
De fapt diferenta majora intre falsele si adevaratele contractii este aceea ca cele adevarate nu se vor linisti daca va schimbati pozitia sau activitatea pe care o desfasurati, ci dimpotriva vor creste. Cand va incepe travaliul, contractiile vor creste in intensitate si lungime si vor deveni mai scurte in durata si dese in frecventa.
Exista numite teste pe care le puteti face singura pentru a afla daca ati intrat in travaliu cu adevarat sau nu. Uneori foamea sau deshidratarea pot sa accentueze intensitatea contractiilor, de aceea puteti bea apa si manca ceva pentru a vedea daca contractiile se reduc. De asemenea schimbati-va activitatea pe care tocmai o desfasurati cand au inceput contractiile si verificati ritmul acestora, iar daca modelul aparitiei lor nu este unul regulat si contractiile nici nu devin mai dese atunci nu este nici un motiv de ingrijorare.
Puteti folosi anumite metode pentru a fi mai relaxata in asteptarea nasterii : meditatiile, exercitiile de respirat, aromaterapia, masajul usor, pedichiura si manichiura, etc.
imagini si text inspirat de babycenter.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall