Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

sâmbătă, 13 februarie 2010

SARCINA SAPTAMANA 20

la 07:22

Săptămâna 20 reprezintă atât mijlocul celui de-al doilea trimestru dar şi mijlocul sarcinii. Această este o perioadă deosebit de uşoară pentru femeia însărcinată care acum nu suferă de aproape nici o afecţiune specifică sarcinii. Perioada este bună şi pentru eventuale planuri de călătorie dar trebuie în continuare avut grijă de regimul alimentar. Nu se recomandă consumul de alimente din surse nesigure deoarece o infecţie în acest stadiu al sarcinii, indiferent de genul ei poate fi foarte dăunătoare atât pentru copil cât şi pentru dumneavoastră.
A sosit momentul să vă faceţi o planificare a sarcinii în care să va ganditi la detalii despre modul în care doriţi să naşteţi indiferent dacă este vorba de o naştere normală sau de una cu probleme. O asemenea planificare vă sporeşte încrederea de sine şi vă ajută să reacţionaţi mai bine într-o situaţie de urgenţă. Puteţi începe să faceţi exerciţii de respiraţie, foarte bune pentru relaxare, masaje şi gimnastica, aceasta din urmă sub supraveghere.
Dacă până acum nu v-aţi ocupat de această problemă este momentul să faceţi testele specifice sarcinii necesare pentru a detecta eventualele probleme ale sarcinii

Dezvoltarea copilului in saptamana 20 de sarcina

In ultimele patru saptamani copilul a crescut destul de mult si la fel si greutatea sa care acum este de patru ori mai mare. De altfel, odata cu cresterea copilului, acum puteti sa ii simtiti miscările. Din miscările lui vă puteti da seama dacă micutul doarme sau este treaz.
Fătul are acum circa 300g si este lung de 25-28cm. Chiar daca plămânii nu sunt încă suficient de maturi pentru a-i permite respiratia în aer liber, micutul începe deja să exerseze actul respiratiei. De acum, corpul copilului este acoperit cu un strat fin de par numit lanugo iar parul de pe cap creste cu repeziciune. De asemenea copilul poate auzi aproape tot ceea ce se intampla in imediata vecinatate a mamei deoarece urechile sunt pe deplin formate. Mai mult, daca aveti o fetita, de acum incepe sa i se dezvolte si uterul.
De acum organele sunt complet formate iar copilul va creste in dimensiuni fara sa mai sufere alte schimbari interne sau externe. Micutul este acoperit cu o substanta numita vernix caseosa care protejeaza pielea copilului de iritatii in timpul sederii sale in lichidul amniotic si de asemenea ajuta copilul la nastere.
Copilul a inceput sa produca meconium, o substanta verde inchisa, lipicioasa, compusa din celule moarte si lichid amniotic care a fost inghitit impreuna cu secretiile digestive.

Schimbari cu corpul dumneavoastra dupa 20 de saptamani de sarcina

Pe masura ce copilul creste, unele femei au parte de o anumita greutate in respiratie deoarece plamanii, ca majoritatea organelor au parte de mai putin spatiu. Aceasta nu este o problema majora dar poate deveni foarte inconfortabila in aceasta parte a sarcinii. De acum varful uterului este la acelasi nivel cu buricul. Este bine sa pastrati contactul regulat cu medicul care va are sub supraveghere si care va poate recomanda o eventuala schimbare de dieta sau de stil de viata.
Multe femei observa semne de intindere ale pielii si ale muschilor avand in vedere ca in aceasta perioada copilul creste din ce in ce mai mare si are nevoie de tot mai mult spatiu. Alte simptome care apar (sau continua) in aceasta perioada sunt urinarile frecvente, constipatia, indigestia si arsurile.
Oricum aceste simtome sunt destul de blande acum dar vor deveni mai accentuate pe masura ce sarcina evolueaza. Mancarimile sunt destul de dese si apar datorita uscaciunii pielii. Este important sa consumati multe lichide chiar daca va simtiti balonata si grea.O alta cauza a mancarimilor poate fi o problema a ficatului sau o reactie adversa la vitaminele prenatale. Daca mancarimile sunt cauzate de o schimbare a pH-ului puteti sa puneti o compresa rece peste zona afectata sau puteti sa faceti o pasta cu bicarbonat de sodiu si apa pe care sa o aplicati peste acea zona. Pentru a preveni infectiile trebuie sa fiti tot timpul curata si uscata.

La ce sa va asteptati cand sunteti insarcinata in 20 de saptamani

In aceasta perioada va simtiti mai bine atat mental cat si fizic. Aveti grija sa va continuati regimul alimentar sanatos si exercitiile fizice de pana acum. De asemenea aveti grija sa consumati alimente bogate in nutrienti, in special fier, pentru a preveni anemia ce poate produce nastere prematura sau o greutate mica a copilului la nastere. Aveti nevoie de fier pentru a compensa nivelul crescut de sange dar si pentru a pregati corpul pentru pierderile masive de sange de la nastere. Surse foarte bune de fier sunt ouale de gaina, fructele uscate, germeni de grau, ovazul, spanacul si alte legume, mazarea, si alte fructe dar si vitaminele si suplimentele alimentare.
text inspirat de babycenter.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall