Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

sâmbătă, 13 februarie 2010

SARCINA SAPTAMANA 30

la 08:27
In a 30 a saptamana de sarcina va aflati la mijlocul trimestrului al treilea, sau altfel spus in a 8-a luna de sarcina. Deci mai aveti numai 9 sau 10 saptamani pana la marele eveniment: nasterea copilului. De aceea veti deveni ceva mai nelinistita si timpul va parea ca se scurge mult prea incet. Acum este momentul sa va linistiti si sa va relaxati. Alaturi de partenerul de viata discutati si planificati evenimentele ce urmeaza a se desfasura: travaliul, nasterea si ingrijirea nou-nascutului
, pentru aceasta un curs lamaze de pregatire a sarcinii v-ar fi de folos.
Incercati sa terminati orice proiect mai aveti in desfasurare pentru ca dupa ce copilul se va naste nu veti mai avea timp sa va ocupati de nimic in afara de el. In veti hrani, il veti schimba si asa mai departe. In ultima perioada ati luat destul de mult in greutate, si continuati sa luati , de aceea s-ar putea sa va simtiti inceata si neidemanatica., deci este foarte important sa va odihniti si sa va relaxati.

O solutie pentru a fi mai energica si mai plina de viata este sa faceti exercitii usoare. Acestea ar trebui facute gradual si este indicat sa nu faceti exces de zel, cand ati obosit va opriti. Plimbarile zilnice, exercitiile de respirat, antrenamentele usoare dar si innotul pe distante scurte va vor face sa va simtiti mai bine si va vor ajuta sa va pregatiti pentru problemele legate de ultimele etape ale sarcinii si de nastere.
Contractiile de tip Braxton - Hicks va vor ajuta sa va obisnuiti cu contractiile reale din perioada travaliului. Copilul creste in continuare in greutate si se dezvolta intr-un ritm constant.

Dezvoltarea copilului in saptamana 30 de sarcina

La 30 de saptamani greutatea aproximativa a copilului este de 1,5 kg iar lungimea lui variaza intre 36 si 38 de cm. Micutul a devenit din ce in ce mai sensibil la mediul inconjurator si este constient de ceea ce se intampla in jurul lui.
Copilul are acum un program regulat de somn iar mama deja il cunoaste fiind capabila sa descopere cand fatul doarme si cand acesta este treaz. Ceea ce nu inseamna ca programul de somn al mamei este acelasi cu cel al copilului. Fatul a crescut acum, atat de mare, incat ocupa aproape intreaga cavitate uterina. Micutul se misca si se joaca destul de mult acum. Acum este momentul in care copilul incepe sa se pozitioneze pentru nastere, pentru inceput punandu-si capul pe oasele pelviene ale mamei.
Creierul copilului se dezvolta destul de mult in aceasta perioada. De altfel, creierul antreneaza acum ochii pentru vedere si plamanii pentru respirat. Copilul este capabil sa vada ce se intampla in uter si poate diferentia lumina de intuneric, fiind de asemenea capabil sa diferentieze o sursa de lumina si sa o urmareasca. De acum rata de crestere incetinste considerabil, micutul avand complet dezvoltate tractul digestiv si plamanii.

Schimbari cu corpul dumneavoastra in saptamana 30 de sarcina

Atat mama cat si copilul continua sa "creasca" in a 30 a saptamana. S-ar putea sa incepeti sa nu va simtiti prea bine datorita cresterii in greutate si in dimensiuni. Oboseala si senzatia de epuizare apar considerabil mai mult in aceasta perioada. Este posibil sa nu aveti un somn prea confortabil noaptea. De asemenea este posibil sa aveti parte de dureri de spate destul de mari, mai ales in partea inferioara a spatelui. Acest lucru se datoreaza in special faptului ca centrul de greutate al corpului s-a modificat, dar problema se poate remedia printr-o grija sporita la tinuta dumneavoastra.
Datorita unor secretii de hormoni pot reaparea schimbarile emotionale si cele de dispozitie. De asemenea va va fi mult mai dificl sa va schimbati pozitia noaptea datorita burtii, de aceea este indicat sa folositi pernele pentru a va asigura o pozitie mai confortabila.
Contractiile Braxton-Hicks sunt in aceasta perioada resimtite de mai toate femeile insarcinate. De asemenea volumul de lichid amniotic a scazut simtor o data cu cresterea in dimensiuni a copilului. Ar mai trebui mentionat ca este posibil ca uneori sa va simtiti ca si cand nu mai puteti respira bine. Acest lucru se datoreaza faptului ca uterul in crestere se apasa pe diafragma, acest lucru este insa temporar si pana a in a 34 a saptamana acest simptom va disparea cu totul, atunci cand capul copilului se va muta in jos.
Frecventa urinarilor este cu mult mai mare acum deoarece exista o presiune crescanda asupra partii inferioare a corpului. De asemenea unele femei vor avea tensiunea crescuta si/sau o glicemie cu valori ridicate.

La ce sa va asteptati cand sunteti insarcinata in 30 de saptamani

Sarcina la 30 de saptamani si gravidaS-ar putea sa va simtiti destul de obosita si lipsita de vlaga datorita schimbarilor bruste de dispozitie, somnului agitat, greutatii excesive, lipsei de aer si asa mai departe. Totusi avand o atitudine pozitiva pe tot parcursul sarcinii puteti reduce toate aceste simptome. Incercati sa discutati problemele pe care le aveti cu medicul care va are in supraveghere pe parcursul sarcinii si in cazul in care problema este grava luati tratamentul recomandat de medic.
Discutati cu prietenii, si membri familiei problemele care va nelinistesc, planificati-va ceea ce urmeaza sa faceti in urmatoarele saptamani si imediat dupa nastere, intrucat aceste actiuni vor avea tendinta sa va linisteasca.
Trebuie sa va odihniti in mod adecvat in aceasta perioada pentru a evita oboseala si extenuarea ce pot aparea. Folositi perne ergonomice pentru un confort sporit in timpul somnului. Permiteti-va mici exercitii specifice gravidelor cum ar fi plimbarile zilnice, exercitiile de respirat si yoga pentru a va rezolva problemele legate de stres, anxietate si eventualele mici dureri ce mai apr. Pastrati-va igiena personala la cele mai inalte standarde pentru a evita infectiile de tract urinar, precum si orice alt tip de infectii ce pot aparea.
Vizitati-va medicul in mod regulat si pastrati-va atitudinea pozitiva pregatindu-va in acelasi timp pentru nastere.
imagini si text inspirat de babycenter.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall