Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

duminică, 14 februarie 2010

Dermatita de scutec

la 05:38
Dermatita de scutec este o iritatie a stratului superficial al pielii din zona funduletului bebelusului. Aceasta afectiune nu-ti va da batai de cap daca o tratezi corect si la timp.

Ce anume cauzeaza dermatita de scutec?

Cat timp bebe este hranit cu lapte matern sau formula de lapte nu ar trebui sa-ti faci griji ca micutul tau ar putea sa faca dermatita de scutec. Odata cu diversificarea alimentatiei si introducerea alimentelor solide, materiile fecale si urina lui bebe devin mai acide si mai iritante pentru pielea lui sensibila.

Dermatita de scutec Pielea sensibila a funduletului in contact frecvent cu umezeala si frecarea scutecului se inroseste si devine susceptibila infectiilor bactreiene. Netratata la timp, iritatia se complica cu infectii locale insotite de febra, ce pot necesita administrare de antibiotice sau chiar internare in spital.


Aceasta afectiune este frecventa pana in jurul varstei de un an, deoarece incepand de la un an pielea bebelusului incepe sa se mai intareasca si sa fie mai rezistenta.

Prevenirea si tratamentul dermatitei de scutec

Din fericire, dermatita de scutec este in mod normal usor de prevenit si simplu de tratat.

Cea mai buna metoda de a preveni dermatita de scutec este sa mentii funduletul micutului curat si uscat. Verifica scutecul copilului in fiecare ora si schimba-l imediat daca constati ca este ud sau murdar cu fecale. De obicei scutecul ar trebui schimbat de minim 10 ori intr-o zi.

Cand schimbi scutecul, curata-i micutului popoul cu un prosop moale imbibat in apa calduta si asteapta ca zona sa se usuce complet. Da-i apoi cu crema protectoare si cu pudra de bebelusi. Este bine sa nu strangi scutecul foarte tare, ci lasa-l mai larg.

Ori de cate ori ai ocazia, lasa copilasul fara scutec pentru ca funduletul sa stea cate putin la aer, nu numai strans in scutec.

Daca totusi dermatita de scutec si-a facut aparitia, este bine sa stii sa ingrijesti corect zona afectata. Trebuie sa folosesti frecvent pudra pentru bebelusi, care absoarbe umezeala, si o crema cu vitamina A si D sau o crema care sa contina oxid de zinc (cutaden) care reduc semnificativ iritatia si grabesc procesul de vindecare a ranilor.

Nu folosi niciodata pudra de talc deoarece este cancerigena si poate provoca pneumonie lui bebe daca acesta aspira particulele de talc.

Daca respecti toate aceste sfaturi si observi ca au trecut deja cateva zile, dar iritatia bebelusului nu numai ca nu se vindeca, dar se inrautateste este indicat sa apelezi la medic, deoarece poate fi vorba despre o infectie serioasa care sa necesite tratament medicamentos.

Un articol de Simona Prodanoiu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall