Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

duminică, 14 februarie 2010

Dermatita de contact

la 05:34
Dermatita de contact la bebelusi reprezinta o afectiune inflamatorie a pielii. Ea apare atunci cand pielea este expusa la substante alergenice (ex: sapunuri puternice, detergenti, substante chimice). Dupa expunere pielea poate deveni uscata, rosie, cu bubite si crapata. Este una dintre cele mai intilnite tipuri de eczema, celalalt fiind dermatita atopica.
Bebelusii sufera si mai mult din cauza acestei afectiuni pentru ca ei au oricum pielea foarte sensibila. Desi dermatita de contact nu se poate vindeca peste noapte, exista mai multe metode preventive care ajuta la protejarea pielii sensibile a bebelusului.
Cresterea cazurilor de dermatita de contact in randul bebelusilor in ultimii ani se datoreaza, potrivit expertilor, numarului mare de substante chimicale din casele noastre, prezente atat in produse de curatenie cat si in produsele cosmetice. Pe langa aceste cauze care pot fi remediate, mai exista si alergiile cauzate de praf sau polen.

Bebelusul care a avut o reactie alergica la nivelul epidermei poate prezenta pe piele iritaii, eczeme, bubite sau piele ingrosata. Pentru unii dintre bebelusi ele pot crea senzatia de mancarime, ceea ce ii poate face sa fie ceva mai agitati. Alergiile persistente si serioase trebuie tratate cu ajutorul unui medic dermatolog.
Alergeni comuni
Printre cei mai comuni alergeni se afla detergentul de spalat rufe. In general detergentii ieftini sunt cei care cauzeaza probleme, ei avand chimicale dure care raman prinse in hainute si pot provoca mancarimi si iriatii ale pielii. Incearca sa folosesti un detergent pentru piele sensibila sau special pentru bebelusi pentru a reduce riscul de alergii. Clateste foarte bine hainutele in masina de spalat.
De asemenea, nu uita sa speli orice hainuta nou cumparata inainte de a-l imbraca pe micut cu ea. Alege intodeauna materiale naturale, ca bumbacul, si evita polyesterul pentru ca poate provoca iritatii ale pielii.
In ceea ce priveste cosmeticele pentru bebelusi, si ele pot provoca alergii la nivelul epidermei, mai ales daca micutul are dermatita. Orice produs ai alege tine minte ca el trebuie neaparat sa aiba mentiunea pe ambalaj: testat clinic sau testat dermatologic. Este de preferat sa cumperi produse cu mentiunea „pentru piele sensibila”.
Produsul trebuie sa aiba si un ph echilibrat, apropiat de cel al pielii, si sa nu contina alcool. Este de preferat ca produsele sa aiba extracte naturale si sa fie in termenul de garantie. Sunt de evitat produsele cu un parfum puternic sau cu coloranti artificiali
Daca bebelusului tau i-a aparut o eczema pe piele, in cele mai multe dintre cazuri ii va trece de la sine. Ai grija totusi de locul respectiv spalandu-l cu apa calduta, fara sapun. Nu aplica crema obisnuita peste basici pentru ca s-ar putea irita si mai tare. Poti incerca sa pulverizezi un pic de apa termala, care are proprietati de calmare (se gaseste in farmacii sub forma de spray).
text inspirat de copilul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall