Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

duminică, 14 februarie 2010

Curiozitati medicale

la 05:06
Au fost extrase din bibliotecile maternitatilor informatii care stabilesc diverse recorduri privitor la femeile gravide, sarcina si nastere, in mod absolut sigur nu toate aceste recorduri sunt recorduri absolute, deoarece unele cazuri record nu au fost inregistrate sau nu au fost facute cunoscute publicului, fie pentru ca au avut loc in perioade mai indepartate, fie pentru ca s-au tinut secrete sau cu alte motivatii. Mai jos aveti prezentate pe scurt o parte din aceste recorduri.
Recorul pentru cel mai mic bebelus a fost adjudecat de Rumasia Rahman care s-a nascut la un spital din Chicago in septembrie 2004. El s-a nascut prematur si a cantarit la nastere doar 267 de grame.

Recordul pentru cel mai mare bebelus din lume s-a inregistrat in Canada in 1979. Anna Batesa a dat nastere unui bebelus de 10 kilograme si 800 de grame.

Recordul de cel mai mic interval intre doua nasteri a fost de 208 zile si este detinut de Jayne Bleackley care a adus pe lume doi copii, un baiat pe 3 septemmbrie 1999, iar pe 30 martie 2000 a adus pe lume o fetita.

Recordul de cea mai tanara mama din lume este detinut de o femeie din Peru, Lina Medina, care a devenit mama la doar 5 ani si 7 luni. Aceasta a adus pe lume un baiat de 2 kilograme si 700 de grame. Lina Medina s-a nascut in 1933 si a avut prima menstruatie la 3 ani si jumatate.
Recordul pentru femeia care a nascut la varsta cea mai inaintata este detinut de romanca Adriana Iliescu, care a devenit astfel in 2005 cea mai varstnica femeie din lume care a nascut un copil. La 67 de ani Adriana Iliescu a adus pe lume o fetita de 1 kilogram si 400 de grame, in urma unor tratamente de fertilizare in vitro.
Cel mai mare numar de copii din lume i-a avut Doamna Bernard Scheinberg (Austria) care a avut 69 de copii si a murit la 58 de ani. Sotul ei s-a recasatorit si a mai avut inca 18 copii cu a doua sotie. In total el a avut 87 de copii.
Acelasi record este detinut si de doamna Fiodor Vassiliev care a avut tot 69 de copii, in 27 sarcini: de 4 ori cvadrupli, de 7 ori tripleti, de 16 ori gemeni.
Recordul de cele mai multe nasteri apartine tot rusoaicei Fiodor Vassiliev care intre 1725 si 1765 a avut 27 de sarcini si a nascut 16 perechi de gemeni, 7 perechi de tripleti si 4 perechi de cvadrupleti.
Recordul de cel mai mare numar de feti in uterul unei femei a fost stabilit de o italianaca de 35 de ani din Roma, pe 27 iulie 1971, care a avut 15 feti (5 fete si 10 baieti). Medicul Montanino a considerat ca trebuie sa o opereze pentru a extrage fetii atunci cand era in luna a patra de sarcina.
Recordul petnru cei mai multi descendenti este detinut de Sultanul Abou al-Hasan din secolul al XIV-lea despre care se spune ca a avut 1.862 copii.
Recordul pentru sarcina cea mai lunga este detinut de doamna Jacqueline Haddock care a avut o sarcina de 398 de zile (o sarcina normala are in medie 273 de zile) in urma careia a adus pe lume, la 23 martie 1990, o fetita care a cantarit la nastere 1,360 kg. De aici se poate deduce ca durata sarcinii nu influenteaza neaparat greutatea copilului...
Recordul pentru cea mai scurta sarcina din lume este potrivit Departamentului de Pediatrie al Universitatii din Iowa, care tine evidenta tuturor nasterilor din lume, detinut de Amillia Sonja Taylor, Astfel Amillia este copilul care sa nascut viu si a supravietuit chiar daca a petrecut prea putin timp in pantecele mamei. Amillia s-a nascut la doar aproximativ 153 de zile de la concepetie, perioada normala de gestatie fiind de de aproximativ 260-285 de zile. Pana acum, recordul mondial era de 160 de zile si a fost stabilit de sapte bebelusi, nascuti in intervalul 1994-2003. La nastere, Amillia cantarea doar 284 de grame, fiind un motiv de ingrijorare pentru medici, care cred ca un bebelus care are la nastere mai putin de 400 de grame nu are nici o sansa de supravietuire. Mama ei, Sonja Taylor, a declarat ca i-a fost foarte greu in primele sapte saptamani care au urmat nasterii, in special pentru ca nu si-a putut tine copilul in brate. "A fost foarte greu sa ne imaginam ca fetita ar putea ajunge atat de departe". Recordul anterior pentru sarcina cea mai scurta a fost stabilit la 20 mai 1987 in Canada, cand s-a nascut James Engin Gill cu 128 de zile inainte de termen si cantarea nici mai mult nici mai putin de 624 grame. Corpul copilului inca nu era dezvoltat suficient, mai ales pielea, mainile, urechile si picioarele, ochii sai ramasesera inchisi. Medicii si parintii credeau ca nu va supravietui.
text inspirat de sarcina-nasterea.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall