Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

miercuri, 17 februarie 2010

Copiii crescuţi de bunici sunt predispuşi la obezitate

la 08:15

Copiii de care bunicii lor au grijă cu regularitate se confruntă cu un risc de obezitate considerabil mai mare, comparativ cu cei îngrijiţi de părinţi sau de bone. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de un grup de cercetători de la Colegiul Universitar din Londra. Cercetarea, realizată pe un eşantion de 12.000 de copii în vârstă de trei ani, a relevat faptul că riscul de declanşare a obezităţii este cu 34 la sută mai mare pentru micuţii îngrijiţi permanent de bunicii lor. Mai mult, implicarea parţială a bunicilor în îngrijirea copiilor a atras o creştere cu 15 la sută a riscului de obezitate, comparativ cu copiii care erau crescuţi doar de părinţii lor. De cealaltă parte, copiii care merg la creşă sau au o bonă nu se confruntă cu riscul apariţiei unor probleme legate de greutatea corporală.

Potrivit statisticilor din Marea Britanie, aproape un sfert dintre copiii de vârstă preşcolară sunt supraponderali sau obezi. Până în prezent au fost efectuate prea puţine studii care să analizeze influenţa pe care o are felul în care este crescut un copil asupra greutăţii sale
În opinia cercetătorilor, felul în care este crescut un copil influenţează greutatea acestuia prin doi factori principali - dietă şi activităţi fizice.Studiul a utilizat datele provenind de la Millenium Cohort Study, ce a grupat informaţii medicale despre copii cu vârste cuprinse între nouă luni şi trei ani, născuţi în Marea Britanie în perioada 2000 - 2001.
Mai mult, o analiză amănunţită a datelor avute la dispoziţie, bazată pe factorii socio-economici din viaţa copiilor, a relevat faptul că riscul crescut de declanşare a obezităţii apare cu precădere în cadrul celui mai avantajat grup de copii - cei ale căror mame au o funcţie managerială, o diplomă universitară şi locuiesc împreună cu partenerii lor de viaţă.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall