sâmbătă, 13 februarie 2010
SARCINA SAPTAMANA 27
Aceasta saptamana marcheaza inceputul celui de-al treilea trimestru de sarcina, ceea ce cu siguranta va va reaminti ca mult asteptatul moment al nasterii se apropie vertiginos. Daca nu v-ati inscris inca la un curs Lamaze de pregatirea nasterii, acum este timpul sa o faceti, cu atat mai mult cu cat il veti finaliza cu aproape o luna inainte de implinirea celor 9 luni, si astfel daca nasterea se va declansa mai inainte de termenul preconizat veti fi pregatita.
Lectiile de la un astfel de curs vor fi foarte utile pentru a va invata exercitii de respiratie si relaxare care vor fi benefice in special pentru momentul travaliului si al nasterii. De asemenea este bine sa va imbunantatiti dieta si sa evitati pe cat posibil sa consumati mancare nesanatoasa cum ar fi alimentele prajite sau cele foarte grele. Pe de alta parte va este recomandat consumul de fructe proaspete, legume si combinatii echilibrate de alimente bogate in proteine si calciu, mai ales pentru a evita complicatiile in perioada de refacere de dupa momentul nasterii.
Este posibil ca treburile casnice sa devina mult mai dificile sau mai obositoare asa ca nu ezitati sa cereti ajutor atunci cand aveti nevoie mai ales ca este bine sa evitati muncile riscante cum ar fi urcatul pe un scaun sau ridicatul unor greutati deoarece acest lucru va pune o presiune excesiva pe copil sau exista riscul sa cadeti.
Nu neglijati sa luati vitaminele si mineralele prescrise de medic chiar daca totul pare in regula cu dumneavoastra si cu copilul deoarece acum trebuie sa va fortificati sistemul imunitar.
Nu neglijati sa luati vitaminele si mineralele prescrise de medic chiar daca totul pare in regula cu dumneavoastra si cu copilul deoarece acum trebuie sa va fortificati sistemul imunitar.
Dezvoltarea copilului in saptamana 27 de sarcina
Pielea copilului este plina de riduri datorita faptului ca sta in lichid, dar dupa nastere se va intinde incetul cu incetul. Acum se dezvolta anumite straturi ale retinei care mai tarziu vor ajuta copilul sa vada corect. Este vorba de acele straturi care receptioneaza lumina si imaginile pe care le trimit mai departe catre creier pentru a fi interpretate. Membrana care acoperea ochii copilului dumneavoastra se va desparti in doua pentru a forma pleoapele. Ochii copilului in acest moment sunt albastri dar abia dupa nastere isi vor capata culoare definitiva.
De retinut este ca micutul isi dezvolta un ciclu de somn care s-ar putea sa nu corespunda deloc cu al dumneavoastra. Unii experti considera ca copiii incep sa viseze incepand cu saptamana a 28 a dar nimeni nu stie exact ce viseaza ei. Cert este ca, de acum, creierul este permanent activ, pe el aparand excrescentele caracteristice odata cu dezvoltarea mai multor statruri de tesut cerebral. Este posibil sa simtiti din ce in ce mai des copilul sughitand, dar acesta este un fapt normal pentru ca fatul a inceput sa respire si acum se adapteaza acestei noutati.
Schimbari cu corpul dumneavoastra dupa 27 saptamani de sarcina
Corpul dumneavoastra va avvea nevoie de 300-350 de calorii in plus pe zi si veti lua in greutate pana in cea de-a 36-37 a saptamana. Acesta nu este momentul sa treceti la regim dar este recomandat sa consumati numai alimente sanatoase deoarece o dieta corecta va va ajuta sa luati in greutate cat trebuie, exact atunci cand trebuie. Aici este bine sa va consultati si cu medicul care va are sub observatie.
Pe masura ce uterul creste, acesta va exercita presiune asupra custii toracice si va va impiedica plamanii sa functioneze corespunzator ceea ce va putea crea senzatie de lipsa de aer dar aceasta este o situatie normala.
Fiind in al treilea trimestru de sarcina trebuie sa incepeti sa va preocupati de o posibila nastere prematura care este mult mai des intalnita in perioadele de vara datorita deshidratarii de care sufera o parte din femei. Asa ca aveti grija sa consumati lichide suficiente in ultimile trei luni de sarcina.
Fiind in al treilea trimestru de sarcina trebuie sa incepeti sa va preocupati de o posibila nastere prematura care este mult mai des intalnita in perioadele de vara datorita deshidratarii de care sufera o parte din femei. Asa ca aveti grija sa consumati lichide suficiente in ultimile trei luni de sarcina.
In ceea ce priveste nasterea prematura exista anumite semne specifice: sangararile vaginale, scurgerile vaginale bruste de apa, dureri intense in regiunea pelviana, dureri surde de spate in partea de jos a spatelui, contractii ce tin mai mult de o ora, umflarea mainilor si a fetei, dureri in timpul urinarii sau durere prelungita in abdomen.
La ce sa va asteptati cand sunteti insarcinata in 27 de saptamani
De acum incolo veti simti din plin miscarile copilului precum si sughiturile si loviturile. Multe femei considera acest lucru ca pe un semn pozitiv, dovada a bunei evolutii a sarcinii dar si ca un element de legatura puternica intre mama si copil. Totusi daca nu exista semne cum ca, copilul ar misca nu este neaparat un motiv de ingrijorare deoarece abdomenul dumneavoastra este posibil sa aiba un strat de grasime sau muschi suficient de zvoltati incat miscarile copilului sa nu poata fi usor percepute. Totusi daca ati simtit copilul miscand pana acum iar acum nu il mai simtiti este recomandat sa consultati un medic, De asemenea mai mult ca sigur veti avea parte de unele din simptomele caracteristice acestei perioada: dureri ale ligamentelor rotunde, constipatie, urinari frecvente, crampe ale picioarelor sau dureri de spate. Totusi daca la controalele medicale periodice medicul va va descoperi o tensiune ridicata sau dimpotriva o hipertensiune, acesta poate fi un semn de preeclampsie, care de asemenea poate fi detectata printr-un test de urina, de rutina care arata un nivel crescut de proteine. Nu este cunoscut motivul pentru care acest lucru se intampla dar cert este ca placenta nu poate dezvolta suficienta vase sanguine pentru a sustine sarcina. Acest fenomen se intampla in circa 5% din cazuri si poate varia de la cazuri relativ usoare la cazuri grave care pot cauza moartea sau ranirea grava a mamei sau copilului. Exista si alte simptome in afara de cele mentionate mai sus: cresterile bruste in greutate, umflarea mainilor si picioarelor, dureri de cap severe, probleme de vedere, dureri absominale, probleme cu respiratia sau o reducere a necesitatii de a urina. In functie de gravitatea cazului, aceasta problema se poate trata cu medicatia potrivita iar dupa nastere simptomele vor disparea. Daca ati fost descoperita cu Rh negativ, veti fi verificata pentru anticorpi anti RH si s-ar putea sa fie nevoie sa primiti un vaccin anti D care va fi repetat in a 36 saptamana pentru a combate aceasta incompatibilitate.text inspirat de babycenter.comARTICOLE SIMILARE IN CATEGORIA TOTUL DESPRE SARCINA
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
0 comentarii:
Trimiteți un comentariu