Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

sâmbătă, 13 februarie 2010

SARCINA SAPTAMANA 16

la 07:09

Unul dintre cele mai extraordinare momente ale sarcinii, este acela in care simtiti copilul miscandu-se. Acest lucru se intampla la cele mai multe femei intre cea de-a 16 a si cea de-a 20 a saptamana. Miscarea copilului este resimtita de mama ca o agitatie usoara in stomac. Unele femei este posibil sa nu simta nici un fel de miscare din partea copilului inca,insa acesta nu este un motiv major de ingrijorare.
In acest moment al sarcinii este posibil sa fie nevoie sa faceti un test prenatal pentru a depista eventualele probleme ale copilului. Amniocenteza este un test recomandat pentru femeile peste 35 de ani, mai ales pentru cele cu un istoric de probleme la nastere, dar lamaze nu recomanda acest test mai alesa datorita riscurilor pe care le presupune. Acest test pune in lumina eventuale defecte cromozomiale care ar putea exista. In acest punct al sarcinii, infectiile minore sau racelile usoare sunt des intalnite deoarece sistemul imunitar al mamei este ceva mai slabit pe perioada sarcinii. Desi aceste afectiuni minore nu sunt o cauza de ingrijorare, insa altele mai grave, cum ar fi varicela sau rubeola pot afecta sarcina si dezvoltarea sanatoasa a copilului, totusi aici avand o mare importanta si momentul din sarcina cand ele apar.

Medicul care va are in evidenta va poate recomanda efectuarea unor teste precum o ecografie, AFP, testul triplu sau amniocenteza pentru a verifica dezvoltarea normala a copilului. Ar fi bine sa discutati cu medicul si anumite probleme cum ar fi simptomele ligamentelor rotunde sau travaliul inainte de termen si cauzele sale. De asemenea pentru a va informa mai bine puteti sa va inscrieti la un curs prenatalal sau la unul legat exclusiv de nastere pentru a invata cum sa abordati perioada sarcinii si nasterea. Corpul dumneavoastra produce mai mult sange si datorita circulatiei fata dumneavoastra incepe sa "straluceasca". Aici mai are un rol si productia mare de hormoni care face ca glandele specifice sa produca mai multa grasime dandu-va acea stralucire specifica a tenului. Daca este nevoie puteti folosi produse de curatat pielea, mai ales ca acum pot aparea si eruptii de cosuri.

Dezvoltarea copilului in saptamana 16 de sarcina

Copilul are acum circa 17,5 cm si undeva in jur de 160 de grame. Fatul are acum spatiu suficient in uter si va profita de el, miscandu-se din ce in ce mai mult. Micutul poate sa apuce cu manutele dar si sa loveasca cu picioarele, ceea ce nu va ezita sa faca.
In acest stadiu al sarcinii copilul reactioneaza la lumina puternica si isi va pune mainile la ochi daca este expus la o lumina prea puternica. Fatul incepe sa dezvolte grasime pe sub piele, aceasta avand un rol termoizolator.
Copilul si placenta au acum aceeasi dimensiune. Organele sale genitale sunt acum complet dezvoltate si o ecografie poate determina sexul copilului. Capul si gatul sunt mai drepte acum si cu ajutorul unui aparat se pot auzi bataile inimii.. Miscarile regulate ale pieptului indica ca acum copilul este capabil sa respire sub apa, el inhaland si expirand mici cantitati de lichid amniotic. Fatului incep sa ii creasca unghiile iar picioarele cresc mai lungi decat bratele. Sistemul sau urinar si cel circulator incep sa functioneze mai eficient.

Schimbari cu corpul dumneavoastra in a 16-a saptamana de sarcina

Acum, in aceasta saptamana este perioada ideala pentru a verifica daca copilul este perfect sanatos. Unul dintre testele ce pot fi efectuate este AFP, care determina daca fatul sufera de sindromul Down sau de spina bifidia. Testul este inofensiv si se efectueaza pe o mostra de sange prelevata de la mama.
Glandele mamare incep sa produca si este posibil ca sanii sa devina mai sensibili ca de obicei sau chiar sa se umfle. Venele de pe sani devin mai vizibile odata cu cresterea fluxului de sange catre acestia. Durerile pe carele resimtiti pe parcursul sarcinii pot fi cauzate si de schimbarile ce intervin in forma corpului si a greutatii crescute din zona stomacului. Veti avea parte de dureri de spate si este posibil sa va simtiti neindemanatica si mult mai predispusa cacazaturi. De asemenea, este posibil ca pielea de pe sani si de pe stomac sa se intinda prea repede datorita cresterii accelerate in greutate ceea ce poate duce la aparitia vergeturilor. Acum este un moment destul de bun pentru a incepe sa exersati dormitul pe o parte deoarece dormitul pe spate plaseaza uterul deasupra unor vase de sange importante ceea ce poate duce la scaderea fluxului de sange catre copil. Este recomandata si folosirea unei parne ca sprijin.

La ce sa va asteptati cand sunteti insarcinata in 16 saptamani

Fata a inceput sa va straluceasca si este posibil sa primiti complimente pe aceasta tema. Dar fenomenul este cauzat de cresterea fluxului de sange in organism. Aceasta este perioada cand va puteti simti mai bine acum ca hormonii s-au stabilizat iar ameteala si greturile matinale s-au domolit. Uneleme femei simt miscarile copilului dar majoritatea vor avea parte de aceasta bucurie ceva mai tarziu. Este posibil, chiar, ca femeile care devin pentru prima data mame sa nu realizeze miscarile copilului pana in a 20 a saptamana.
Modul in care se va misca copilul difera de la sarcina la sarcina, riscul de pierdere a sarcinii scade drastic dupa a 14 a saptamana si aveti o stare generala buna. Daca, cumva, ati crescut in greutate mai mult decat este cazul pentru aceasta perioada de sarcina, puteti trece pe un regim alimentar mai bogat in fructe si legume decat in junk food si in mancaruri grele in general si este bine sa va continuati regimul de exercitii fizice.
Pe de alta parte daca nu reusiti sa castigati in greutate, puteti integra in alimentatia dumneavoastra nutrienti si alimente dense, grasimi sanatoase provenind spre exemplu din fructe uscate, si incercati sa consumati in fiecare zi cate un milk shake cu fructe proaspete pentru a avea o crestere a numarului de calorii consumate. Mai mult, pentru a va asigura o crestere constanta in greutate, puteti chiar sa luati cate o gustare si intre mese.
Controalele medicale regulate sunt o necesitate absoluta pentru a verifica constant buna dezvoltare a copilului
text inspirat de babycenter.com

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall