Glitter Words
NE BUCURAM CA ATI ALES SITE-UL NOSTRU SI VA DORIM SEDERE PLACUTA.PENTRU SUGESTII SI RECLAMATII VA ASTEPTAM SA NE SCRIETI LA ADRESA bebe.mall@yahoo.com.VA MULTUMIM

vineri, 26 februarie 2010

Cum ferim copilul de accidente casnice?

la 13:54
Milioane de copii din intreaga lume ajung la spital in fiecare an din cauza accidentelor produse in casa. Cum parintii nu ii pot supraveghea tot timpul, cel mai intelept este ca ei sa ia anumite masuri de prevedere care sa impiedice producerea unor astfel de accidente ce pot lasa urmari pe viata.
Ehow.com a strans cateva sfaturi pe aceasta tema, de la parinti care s-au confruntat cu astfel de probleme si nu si-au dat seama decat prea tarziu cat de mult conteaza sa fii prevazator.


Ridicati, incuiati, acoperiti!


Astfel, in bucatarie, blocati cu dispozitive speciale sau pur si simplu cu elastice accesul la sertare, mai ales la cele in care tineti cutite sau alte obiecte la fel de periculoase. De asemenea, asigurati-va ca cel mic nu poate rasuci, intentionat sau din greseala, butoanele de la aragaz.

Plasati toate bauturile alcoolice pe etajele superioare ale mobilei, pentru ca cel mic nu face diferenta intre o sticla de vin si una de suc. Nu lasati la indemana nici produsele de curatenie, de tipul detergentilor de vase, care pot fi usor confundate de cei mici cu dulciurile.

Puneti cat mai sus, sau in zone cat mai ferite accesului, obiectele fierbinti, vasele cu mancare fierbinte sau alte recipiente cu temperaturi ridicate. In plus, pastrati in apropiere doar scaunele de care aveti strict nevoie, pentru a-l impiedica pe cel mic sa se cocoate pe ele.

De asemenea, aveti mare grija la colturile scaunelor sau meselor, care in numeroase cazuri sunt foarte ascutite. Acoperiti-le cu coltare speciale sau cu materiale groase, care sa reduca riscul unor loviri sau taieturi.

Daca deschideti fereastra pentru a aerisi dupa ce ati gatit, asigurati-va ca cel mic nu poate ajunge la ea sau ca deschiderea ei este suficient de mica pentru a nu permite o cazatura a copilului de la etaj. Bineinteles, incuiati usa de la balcon!Blocati, legati, inchideti!

Si in baie regulile trebuie sa fie foarte stricte si bine respectate. In cazul in care copilul este foarte mic si abia a invatat sa se deplaseze singur, blocati cu cleme speciale capacul de la toaleta pentru a nu exista riscul ca cel mic sa se joace sau chiar sa cada in vasul de veceu.

Obligatoriu, medicamentele trebuie sa fie puse in cutii speciale, greu de deschis si depozitate la inaltime.

La fel, blocati accesul la rafturi sau sertare in cazul in care depozitati aici diversi detergenti sau produse de curatenie toxice.

In cazul in care locuiti la casa cu etaj, montati un grilaj la capatul de sus al scarilor pentru a diminua riscul ca cel mic sa se pravaleasca pe ele.

O regula extrem de importanta dar destul de bine cunoscuta de majoritatea parintilor, este blocarea prizelor cu dispozitive speciale.

In schimb, putini parinti realizeaza cat de periculoase sunt snururile cu care se trag jaluzelele si cat de mare este riscul ca un copil neatent sau pur si simplu curios sa vada cum functioneaza si din greseala sa se spanzure cu ele.


Atentie!

Recomandarile de mai sus sunt complementare, ele nu ii scutesc pe parinti de griji. Experienta arata ca pericolele la care sunt expusi copiii sunt numeroase si foarte variate.

De exemplu, nu putine sunt cazurile in care cei mici raman mutilati pe viata din cauza ca au calcat pe jucarii sau pe baloane lasate la intamplare, suferind fracturi deseori greu de vindecat. Asa ca, ochii in patru! Cel putin pana la majorat... 


Sursa: Ziare.com
Autor: Camelia Badea

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 

BebeMall Copyright © 2009 Baby Shop is Designed by NEDEA ALEX Sponsored by BebeMall